WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putters en Zangvogels
's-Graveland, ma 21 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Nog meer vogels zijn er te horen en te zien op de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen, nu ook de meeste vogels uit hun overwinteringsgebied terug zijn gekomen.

Zou de Kortenhoefse Putter ook zijn teruggekeerd?

persbericht

Flierefluitende vogels

Nóg meer vogels zijn er te horen en te zien op de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen, nu ook de meeste vogels uit hun overwinteringsgebied terug zijn gekomen. De boswachter kan je er alles over vertellen tijdens deze wandeling voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.


Putter, foto NM Ben Walet

Flierefluitende vogels

Want naast de vaste, gevleugelde bewoners van de Buitenplaatsen hebben de trekvogels een lange barre tocht van vele duizenden kilometers achter de rug vanuit hun overwinteringsgebied, vaak zelfs nog zuidelijker dan de Sahara!

Kom deze opmerkelijke vogels, tussen weiden, akkers en bossen, bij ons bewonderen! De boswachter leert je hun namen en bijzonderheden. Weet je bijvoorbeeld het verschil tussen de havik en de sperwer? En herken je de putter aan zijn verenkleed? Ga mee, probeer ze te herkennen en luister naar al dat mooie gefluit van de vogels.

Wanneer: zaterdag 03 mei 2014 - 10:00 uur tot 12:00 uur
Wat: Wandeling voor volwassenen en kinderen
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54-b
1243 JJ’s-Graveland

Reserveren:

In verband met het beperkt aantal plaatsen is het nodig om vooraf te reserveren. Dit kan via Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief