WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raadsagenda 24 april
Wijdemeren, do 17 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond is de eerste reguliere raadsvergadering van de nieuwe raad. Vier nieuwe raadsleden worden benoemd en verder bloembakken en een sloepennetwerk.

De vier wethouders zijn in de raad benoemd en stroomden direct door naar het college en daarmee weer uit de raad. Dus mogen het CDA twee en de VVD en PvdA-GL ieder één nieuw raadslid benoemen. Op de agenda van de raad staan ze genoemd. Het zijn:

Dick van Enk (CDA, Loosdrecht), Herman Veldhuisen (CDA, Nederhorst den Berg), Martin Vuijk (VVD, Horstermeer) en Ram Lachman (PvdA-GL, Loosdrecht).

  • Dick van Enk treedt in de politieke voetsporen van zijn vader, Piet van Enk, die in 's-Graveland vele jaren een belangrijke rol binnen de gemeente, het CDA en de gemeenschap speelde.
  • Herman Veldhuisen keert terug in de raad na vier jaar afwezigheid, maar wel fractieassistentie.
  • Martin Vuyk was maar even weg, want hij zat in de vorige raad.
  • Ram Lachman is een nieuw gezicht in de Wijdemeerse raad.

Veel brieven

Op de agenda staan veel ingekomen brieven, schriftelijke vragen (bouwplan Rading (Siderius), inkoop bloemen (D66) en juridische kosten (VVD)), raadsinformatiebrieven (o.a. Villa Primair) en een wethoudersbrief (Vivium).

Bloembakken

Het klapstuk van de vergadering wordt het voorstel om de bloembakken op de Einden te verwijderen en op de Koninginneweg straatjuwelen te plaatsen.

Sloepennetwerk

Voorts wordt als hamerstuk voorgesteld om € 20.000 uit te geven aan de aansluiting van de Wijdemeerse wateren aan een sloepennetwerk Groene Hart - Hollandse Plassen met inbegrip van de stad Utrecht. Dit sloepennetwerk moet de positie van de regio op het gebied van sloepvaren versterken met aanlegsteigers, bewegwijzering, documentatie, etc. om de concurrentie met Friesland aan te kunnen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief