WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Serafino in het Jagthuis
Horstermeer, wo 9 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 27 april speelt het Serafino String Trio, Violiste Cecilia Bernardini, altist Giles Francis en celliste Timora Rosler, in het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Serafino String Trio speelt Mozart en Beethoven in Het Jagthuis

Voordat in mei het JagthuisFestival losbarst, hebt u dit seizoen nog één theeconcert te goed. Violiste Cecilia Bernardini, altist Giles Francis en celliste Timora Rosler treden op onder de naam Serafino String Trio.

Het zijn drie gelijkgestemde musici die hun passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen en zij noemen hun trio naar de viool van Cecilia: een Santo Serafin uit 1750. In de tijd dat Mozart en Beethoven hun werken schreven die het Trio zal spelen, was de viool dus een modern instrument.

Mozart schreef zijn fantastische Divertimento in 1788, Beethoven zijn strijktrio’s opus 9 zo’n tien jaar later. En in 1782 bewerkte Mozart een aantal fuga’s van Bach voor strijktrio en schreef er en passent enkele adagio’s bij. Het Serafino String Trio zal de zesde daarvan spelen.

Violiste Cecilia Bernardini wordt als een van de meest veelzijdige violisten van haar generatie beschouwd. Haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam sloot zij af met een unanieme 10 cum laude. Altviolist Giles Francis studeerde muziek aan de universiteit van Cambridge en viool bij David Takeno in Londen. Daarna sloot hij zijn vioolstudie af in Amsterdam, en zijn altvioolstudie bij Vladimir Mendelssohn in Rotterdam. De Israëlische/Nederlandse celliste Timora Rosler studeerde bij Dmitri Ferschtman in Amsterdam. Alledrie de musici hebben een enorme voorliefde voor kamermuziek en we bevelen dit concert dan ook zeer bij u aan!

Zondag 27 april 2014, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief