WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lezing Ziekte van Lyme
Kortenhoef, wo 2 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dr. Frits van der Blom geeft op donderdagavond 10 april 2014 in Kortenhoef een lezing voor de Stichting Gezond Verstand Avonden (GVA) over de ziekte van Lyme en desinformatie.

persbericht

Ziekte van Lyme en desinformatie

Dr. Frits van der Blom geeft op donderdagavond 10 april 2014 een lezing voor de Stichting Gezond Verstand Avonden (GVA) in Kortenhoef / Wijdemeren (vlakbij Hilversum) over "Ziekte van Lyme en desinformatie".

Het thema van deze avond zal gaan over de ziekte van Lyme, ook wel Lyme-borreliose of Lymeziekte genaamd. Dit is een tegenwoordig een veel voorkomend ziektebeeld waar mensen vaak jarenlang en vaak onnodig veel last van hebben.

De ziekte wordt veroorzaakt door de gevreesde teek. In dit geval zijn dat het schapenteek (Ixodes ricinus) en het hertenteek (Ixodes scapularis). Deze teken veroorzaken een bacteriële infectie door bepaalde leden van het genus ‘Borrellia’. De ziekte van Lyme is een zogenaamde vectorziekte en is vernoemd naar het dorpje Lyme in de Amerikaanse staat Connecticut. Dit omdat hier in 1975 een epidemie van deze ziekte uitbrak. De ziekte kan het immuunsysteem van de patiënt jarenlang of zelfs het hele leven effectief ondermijnen, met bijzonder uitputtende en vervelende gevolgen die het dagelijkse functioneren thuis en op het werk vaak geheel of gedeeltelijk onmogelijk maken.

Dr. Frits van der Blom zal dit zeer specifieke ziektebeeld op deze avond uitvoerig behandelen. Rondom de ziekte van Lyme bestaat nogal wat vaagheid en mysterie en deze dient volgens hem doorbroken te worden. Dit om patiënten en anderen een betere kans te geven zich tegen deze slopende ziekte te weren, te verdedigen en ervan te genezen.

Vragen die op deze avond bijvoorbeeld aan bod komen zijn:

  • Wat is allereerst belangrijk om te weten over de ziekte van Lyme?
  • Waarom is dit specifieke ziektebeeld zo omgeven door vaagheid en een gebrek aan goede informatie?
  • Wat voor vervelende gevolgen heeft dit voor (potentiële) patiënten, hun naasten en onze samenleving?
  • Wat kunnen we voor onszelf en de samenleving doen om ons te beschermen tegen dit slopende ziektebeeld en haar verschijnselen?

Wanneer: donderdagavond 10 april 2014
Waar: Dirk's Sportcafé, Zuidsingel 56, 1241 HD Kortenhoef.
Aanvang; 20.00 u, welkom v.a. 19.30 u
Entree: 10 euro
Graag op tijd aanmelden bij: alexandra@rinux.nl

Zie voor de landelijke agenda: www.gezondverstandavonden.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief