WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Maria Klein in de Bieb
Nieuw Loosdrecht, wo 2 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tot eind april is werk van kunstenares Maria Klein, portretten en landschappen, te zien in de bibliotheek in Loosdrecht.

persbericht

Maria Klein exposeert in de bibliotheek

Als je bij binnenkomst in de bibliotheek in Loosdrecht het werk van kunstenares Maria Klein (1943) bekijkt, dan valt de diversiteit ervan direct op. Dat geldt zowel voor haar onderwerpkeuze als voor de door haar gebruikte technieken. Prachtige portretten en modellen in pastel van volwassenen, kinderen, katten. Landschappen in olieverf. En abstract werk met gebruik van een beperkt aantal kleuren.

Maria’s wieg stond in de kop van Noord-Holland en van kind af aan bleek haar talent voor muziek én tekenen. Zij vertelt: ‘Ik kreeg altijd goede cijfers en begon met het tekenen van paarden, die vond ik wel wat hebben. In de jaren 60 leerde ik portret tekenen en daarna aquarelleren, een heel ingewikkelde techniek. Na mijn huwelijk verhuisde ik naar Kortenhoef, waar ik nog altijd woon. De afgelopen twintig jaar werk ik op de Vrije Academie in Laren met een groep professionals die elkaar inspireren. Elke week model tekenen en om de veertien dagen portret tekenen. Mijn grote voorbeeld is Humphrey Bennet, die ik via de Vrije Academie leerde kennen.’

Maria kreeg bij het ontstaan van de gemeente Wijdemeren de eervolle opdracht voor het maken van veertien olieverfschilderijen. Achter de balie in het gemeentehuis van Wijdemeren hangt haar schilderij ‘Huizenrij tegenover het voormalig gemeentehuis Westerveld in ’s Graveland’. Verder exposeerde zij onder meer in het Provinciehuis in Haarlem, het NCRV-gebouw en het hoofdkantoor van de ING bank. Zoals Maria het zelf verwoordt: ‘ Ik ben een veelzijdig kunstenares, maar blijf bescheiden.’
Haar werk is tot eind april tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Loosdrecht te zien; een deel ervan is te koop.
Kijk voor openingstijden op www.debibliotheek.org

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief