WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herfst op Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, wo 25 september 2013

Kasteel-Museum Sypesteyn, De Werkhoven en Merkx Original Food Design organiseren vier themamiddagen in en rondom Sypesteyn in Loosdrecht.

persbericht

Herfst op Kasteel-Museum Sypesteyn

Kasteel-Museum Sypesteyn, De Werkhoven en Merkx Original Food Design organiseren vier themamiddagen in en rondom Sypesteyn in Loosdrecht.

Annet Werkhoven-Scherpel, Loosdrechtse in hart en nieren, neemt onze gasten mee terug in de tijd en kruipt in de huid van een aantal historische figuren die zo hun intrek hadden kunnen nemen op Sypesteyn. Op zondag 29 september 2013 vanaf 15.00 uur speelt Annet de keukenmeid van Jonkheer Henri van Sypesteyn.

Het is oogsttijd, de appels, peren en pruimen uit de boomgaard van Sypesteyn worden geplukt. Dit is een drukke periode op het kasteel. En tegelijkertijd is het de gezelligste tijd van het jaar. Verhalen en grapjes gaan over en weer tijdens het werk dat voor de echte kou begint klaar moet zijn.
Wij nodigen onze gasten uit kennis te komen maken met deze sfeer op Kasteel-Museum Sypesteyn. De gasten hebben een unieke ontmoeting met de verhalen vertellende keukenmeid en helpen haar bij het plukken van pruimen en het schillen van appels.

Tijdens de rondleiding door Kasteel-Museum Sypesteyn staat het verhaal van Jonkheer Henri van Sypesteyn en zijn keukenmeid centraal. Tot slot gaan onze gasten genieten van een overheerlijke ‘high tea’, bij mooi weer op het terras, bij regenachtig weer in het kasteel. Uiteraard krijgen zij gerechtjes voorgeschoteld waarin het fruit uit de boomgaard van Sypesteyn verwerkt is.

De kosten voor deze middag bedragen € 55,00. Gasten kunnen zich aanmelden via de site van Merkx Original, www.merkxoriginal.nl. Daarop vinden zij ook de overige voorwaarden.
Deze middag wordt verzorgd door Merkx Original, De Werkhoven en Kasteel-Museum Sypesteyn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief