WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nesciolezing 15 sep.
Kortenhoef, ma 9 september 2013

Op 15 september wordt in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef de Nesciolezing, annex Koffieconcert georganiseerd door de OSG i.s.m. VUconnected.

persbericht

Authenticiteit in Bijbels perspectief

Op 15 september wordt in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef de Nesciolezing, annex Koffieconcert georganiseerd door de OSG i.s.m. VUconnected.

Spreker: Dr. Paul Sanders

In de komende Nescio-lezingen staat “authenticiteit” centraal. Aan authenticiteit wordt tegenwoordig veel waarde gehecht. We willen voelen dat anderen menen wat ze zeggen en dat ze hun emoties op een authentieke manier uiten, zonder dat iets of iemand anders ze aan banden legt.
Dr. Paul Sanders zal vertellen over authenticiteit vanuit Bijbels perspectief. Hij laat zien dat er in de Bijbel onverwacht veel ruimte is voor authenticiteit. Maar is authenticiteit echt het summum van alles?

Dr. Paul Sanders is docent Oude Testament en Bijbelse theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit, de predikantsopleiding van de Protestantse Kerk (PKN) in Amsterdam

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door Kana Yamaguchi, vleugel en Liesbeth van der Blom, fluit. Zij spelen :

  • Fluit sonate nr. 2 in d mineur, opus 2 van Michel Blavet ( 1700 -1768)
  • Sonate Opus 94 van Prokofiev ( 1891 – 1953)
  • Vocalise van Rachmaninoff (1873 – 1943)

Kana Yamaguchi werd geboren in Japan. Zij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en ontwikkelde zich, al voordat zij als tienjarige met haar ouders naar Nederland verhuisde, als een veelbelovend muzikaal talent. In Nederland studeerde ze o.a. bij Ludwig Olshansky. Ze studeerde af aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en behaalde de diploma’s Uitvoerend Musicus en Kamermuziek aan het Utrechts conservatorium. Zij volgde door geheel Europa masterclasses en heeft zij samen met violist Berent Korfer internationaal veel lof geoogst met het vervaardigen van de cd ‘Maxtraordinary’. Kana’s spel kenmerkt zich door grote muzikaliteit die zij feilloos combineert met soepelheid en flair. Mede hierdoor wordt zij vaak gevraagd door zangers en instrumentalisten voor het spelen van kamermuziek in een kleine bezetting. Zij vormt een veelgevraagd duo met saxofoniste Corina Ewijk of trompettist Olaf Schipper en werkt Kana thans samen met dwarsfluitiste Liesbeth van der Blom.

Liesbeth van der Blom studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Alkmaar bij Eugénie van der Grinten. In maart 1993 ging Liesbeth met het Heemsteeds Kamerorkest op concertreis door Japan. Ook volgde zij workshops o.a. bij fluitiste Eleonore Pameijer in Gerano (Italië). Vanaf 2005 is zij werkzaam als docente dwarsfluit en Muziek op Schoot aan de Muziekschool van Heemskerk, en geeft zij leiding aan het Dwarsfluitensemble. Naast het lesgeven is optreden een belangrijke bezigheid. Met kleine ensembles of solistisch is ze regelmatig te beluisteren. Zij volgde tevens met goed gevolg de opleiding voor docent Suzuki dwarsfluit.

Aanvang: 11.00 uur
Kortenhoefsedijk 168 Kortenhoef
Toegang: € 8,00 kinderen tot 12 jaar gratis
www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief