WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wiet brengt Broodjes (5)
Loosdrecht, zo 1 september 2013

Het raadsel wordt groter. Wat heeft Utrecht met de 's-Gravelandse bloembakken te maken? Wordt het wel een bloembak? Daar zijn de broodjes!

Aaaah! Daar komt Wiet van den Brink (ex-voorzitter DB) eindelijk de poort binnen met de broodjes. Vorige week maandag signaleerden wij hem naast zijn motor met de broodjes. Even een ommetje gemaakt wellicht. De DB mannen en vrouwen hebben wel een broodje verdiend. Het is een drukte van belang.

Op de voorgrond onthult Emile Bakker samen met Tijs Hooijer (DB bestuurslid) een bord met de tekst Utrecht. Utrecht!!??!?? Wat heeft Utrecht met onze bloembakken te maken? En kijk, op de achtergrond zijn Jaap van Waveren en Ab Krook ook met een "Utrecht-bord" in de weer. Ook het echtpaar Nuissl uit 's-Graveland lijkt iets met Utrecht te hebben

Willen ze in Loosdrecht soms terug naar Utrecht? Niet onlogisch als we fuseren met Loenen, Breukelen en Maarssen. Ze waren in Loosdrecht toch al nooit blij dat ze naar Noord-Holland werden overgeheveld in 2002. De Bisschoppen van Utrecht en de Graven van Holland, die in Ankeveen op het Stichts- en Hollands End hun oorlogjes uitvochten, zitten ons nog altijd in het bloed.

Of wacht eens...? Het zal toch niet? Dit is een ijzersterke collegiale coalitie. Toch?
Goede politieke vrienden.
Regelmatig overleg tussen de coalitiepartners DB, VVD en D66. Nooit een onvertogen woord. Altijd op één lijn. Het knaagt toch.
Drie dagen geleden liep wethouder Jaap van Waveren met een bord G.A. Weg in zijn handen. Die G.A. kan haast niet anders dan zijn collegawethouder Gerard Abrahamse (VVD) zijn. Uit Utrecht....

Ze zijn daar bij DB toch niet aan de poten van de stoel van Gerard Abrahamse aan het zagen?
Komt daar soms te staan G.A. Weg naar Utrecht? Zijn ze uit op een crisis? Hoor ik daar Machiavelli?
In maart de verkiezingen winnen omdat je de bloembakkenwethouder hebt geloosd, waarbij je en passant ook het CDA de wind uit de zeilen hebt genomen.
En dat terwijl uitgerekend DB eiste dat die bakken (of een andere 30 km maatregel) er zouden komen. De arme G.A. kon niet anders, met de meerderheid van de raad hijgend in zijn nek. En Theo Reijn (CDA) had het nakijken.

Nee dt kan niet. Het is te gek voor woorden. Ik dagdroom. Ik verzin het.
In een goede coalitie met goede verhoudingen gebeurt zoiets niet. In april volgend jaar moeten ze toch weer verder met elkaar. Tenzij DB de absolute meerderheid krijgt, zoals nu.

Wat vooraf ging...

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief