WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Aan de slag bij Waternet
Loenderveense Plassen, wo 23 oktober 2013

U kunt op zaterdag 2 november aan de slag bij Waternet op de landelijke natuurwerkdag.U bent die dag van harte welkom bij de prachtige Loenderveense poldermolen.

persbericht

Aan de slag op natuurwerkdag bij Loenderveense molen

Ook bij Waternet kunt u aan de slag op de landelijke natuurwerkdag op zaterdag 2 november. U bent die dag van harte welkom bij de prachtige Loenderveense poldermolen om lekker een dagje buiten te zijn en de handen uit de mouwen steken.

We gaan maaisel bij elkaar harken op het akkertje van de molen, om dit vervolgens met een mooi boottochtje af te voeren naar het terrein van Waternet. Ook gaan we slangenhopen van de ringslang openmaken. Dat doen we om te controleren of er lege eieren zijn, zodat we weten hoeveel ringslangen er dit jaar zijn geweest. Vervolgens bouwen we de hoop met oude takken en stro weer zorgvuldig op.

De Loenderveense plas is een prachtig natuurgebied waar Waternet ook een deel van het drinkwater voor Amsterdam en Weesp zuivert. De Loenderveense molen stamt uit 1652 en is eigendom van de Stichting De Utrechtse molens.

Waternet zorgt voor gereedschap en handschoenen. Passende kleding en laarzen zijn aanbevolen. We vragen u zelf uw lunch mee te nemen, de molenaar zorg voor koffie, thee en een lekkere kom soep.

Informatie

Tijd: 10.00 - 15.00
Adres: Oud over 104, Loenen aan de Vecht, Noord-Holland
U kunt zich aanmelden op de website van www.natuurwerkdag.nl
Directe link naar de aanmelding.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Joop Hilster
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief