WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kon. ondersch. Hr. Stuivenberg
Loosdrecht, vr 18 oktober 2013

Op vrijdag 18 oktober ontving de heer J.H. Stuivenberg uit Loosdrecht een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit.

persbericht

De heer Stuivenberg uit Loosdrecht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op vrijdag 18 oktober ontving de heer J.H. Stuivenberg uit Loosdrecht een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit. De uitreiking vond plaats tijdens een officieel werkbezoek van de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, de luitenant-generaal der mariniers aan het museum van de heer Stuivenberg.

De heer Stuivenberg heeft een grote staat van dienst. Zijn grootste passies, het verzamelen van historische legervoertuigen en bijzondere auto’s, deelt hij graag met anderen. Zijn eigen ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben veel impact gehad op zijn leven en dienen als de basis voor alles wat hij nu voor anderen doet.

Verzameling historische voertuigen

In 1969 startte de heer Stuivenberg met de aanleg van een indrukwekkende verzameling van voertuigen, uniformen en wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Deze verzameling stelt hij tentoon in zijn loods in Loosdrecht waar geïnteresseerden gratis een kijkje kunnen nemen. De verzameling is uitgegroeid tot een waar museum en in 1980 ondergebracht in de Stichting Militair Mobiel Depot. Met de militaire voertuigen neemt de heer Stuivenberg ook geregeld deel aan oorlogsherdenkingen en bevrijdingsoptochten in binnen- en buitenland.

Recreatieve autosport

Binnen de wereld van de recreatieve autosport is de heer Stuivenberg al jaren een bekende verschijning. Hij bezit een collectie puntgave oldtimers, waarmee hij deelneemt aan rally’s, tentoonstellingen en speciale bezoekersdagen van de Nederlandse racecircuits. Op deze manier deelt hij zijn passie met een breed publiek en laat hij nieuwe generaties kennismaken met sportauto’s van weleer. In het bijzonder zet hij zijn collectie in voor kinderen met een zeldzame ziekte of aandoening. Tijdens de ‘vet cool day’ en ‘de droomrit voor het leven’ bezorgt hij hen de dag van hun leven door een ritje met een droomauto te verzorgen.

Femke Foundation

In 2005 is de heer Stuivenberg medeoprichter van de Femke Foundation, bedoeld voor kinderen met een ‘weesziekte’: een ziekte die zo zeldzaam is, dat er geen aparte patiëntenvereniging voor bestaat. Hierdoor komen deze kinderen vaak niet in aanmerking voor ondersteuning vanuit de bestaande stichtingen en fondsen. Het idee voor de Femke Foundation ontstond nadat de heer Stuivenberg Femke van Idsinga leerde kennen. Voor de zeldzame ziekte waar zij aan leidt bestaat geen patiëntenvereniging en hierdoor kwam zij ook niet in aanmerking voor een ‘droomwens’. Zij wilde graag een keer in een Ferrari rijden en hiervoor werd de heer Stuivenberg benaderd. Toen hij hoorde van Femke’s verhaal heeft hij haar als negende kleinkind geadopteerd en geholpen waar mogelijk. Femke’s eigenwaarde en vechtlust kwamen hierdoor terug en deden haar artsen versteld staan. Zij is nog steeds in leven en heeft samen met haar moeder en zusje een veel beter leven.

Tot slot is de heer Stuivenberg sinds 2011 voorzitter van de stichting Qua Patet Orbis (QPO). Deze stichting wil op 10 december 2015 een reünie organiseren ter ere van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers. Zij maken dit financieel mogelijk door werving van particuliere gelden met alle oud- en actief dienende mariniers.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief