WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reuring in MSZ
Wijdemeren, do 3 oktober 2013

Commissievoorzitter Co de Kloet (DB) was in zijn nopjes. Verwarring in zijn commissie MSZ doet hem opleven. Hij houdt van reuring.

Volgens de Dikke van Dale betekent reuring:

  1. Gezellige drukte
  2. Beroering, ophef

Al deze omschrijvngen passen op de voorkeur van de commissievoorzitter, die dinsdag af en toe zelf een duit in het reuringzakje deed.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
Cie-vergadering Maatschappelijke en Sociale Zaken
op 1 oktober 2013

Bewogen Avond

Het was een bewogen avond. Wat op het eerste gezicht een fluitje van een cent leek, want maar twee bespreekpunten op de agenda, bleek toch minder eenvoudig dan we dachten.

Het begon al met een verzoek om de vergaderprocedure, die we tot nu toe trouw gevolgd hebben, los te laten. Fractie Siderius heeft moeite met de wachttijd van een maand als er ingekomen stukken naar de commissies verwezen worden. Er volgde een warrige discussie rond de vraag of dit kan of niet. Het presidium (voorzitters van commissies en Raad) werden opgescheept met het verzoek de zaak nog eens nader te bekijken.

Ook de toekomstige samenwerking met de oostelijke buren werd weer eens aan de orde gesteld. Dit stokpaardje van het CDA wordt keer op keer van stal gehaald gesteund door nog twee eenmans-oppositie partijen. Het zou goed zijn als raadsbesluiten gerespecteerd werden en niet te pas en vooral te onpas weer ter discussie gesteld worden. Dat is noch voor collegaraadsleden, noch voor de luisteraars en daarmee alle inwoners, constructief.

De welzijnssubsidies voor het komende jaar zijn vastgesteld, erg prettig is de extra voorziening voor het werven en onderhouden van een vrijwilligersgroep. Vrijwilligers zijn het zout in de samenlevingspap! De peuterspeelzalen krijgen een jaartje extra en de bibliotheek is goed op weg om de sociaal-maatschappelijke functie die we als raad graag zien waar te maken. Ook een bieb-voorziening in Ankeveen komt dichterbij.

En toen kwam ook nog het abonnement op "bereken uw recht" aan de orde. Dit is een website waar men op zijn gemakje thuis kan bekijken of en op welke financiële tegemoetkoming men recht heeft. De VVD met name de heer Vuyk, heeft geconstateerd dat men via de website van het FNV dezelfde informatie en dus ook dezelfde uitkomsten krijgt. Waarom dan geld uitgeven? Het antwoord was even simpel als onbegrepen: "de Wijdemeerse variant geeft ook direct de gemeentelijke subsidies weer en die staan niet op de landelijke websites!

Tot slot, de voorzitter genoot duidelijk van alle commotie en voegde daar zo nu en dan nog wel iets aan toe! Rond half tien werd de vergadering gesloten verklaard en dat was toch nog redelijk vroeg!

Ria Hennis
Raadslid DB

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief