WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Orgelmuziek en Schilderkunst
's-Graveland, ma 18 november 2013

Op 22 november a.s. start de Daniël Stalpaert Stichting op bijzondere wijze het nieuwe winterseizoen in de Hervormde Kerk aan het Noordereinde 14 in ‘s- Graveland.

persbericht

Orgelmuziek en Schilderkunst

Op 22 november a.s. start de Daniël Stalpaert Stichting op bijzondere wijze het nieuwe winterseizoen van kunst en cultuur in de Hervormde Kerk aan het Noordereinde 14 in ‘s- Graveland.

Op die dag bespeelt de alom bekende hoofdorganist van de Grote Kerk in Naarden, de heer Wybe Kooijmans het orgel in onze kerk en zet de kunstenares Ingrid Jansen gedurende het concert de muziek om in schilderijen. Deze schilderijen worden na afloop van het concert ten behoeve van de goede doelen van de Stichting geveild.

Als organist geeft Wybe Kooijmans geregeld concerten in binnen – en buitenland, heeft een veelheid van koraalbewerkingen voor orgel gepubliceerd en stond reeds veel solisten en koren- waaronder de Nederlandse Händelvereniging- muzikaal terzijde.

Ingrid Jansen heeft haar atelier Art-to-Join in Kortenhoef, geniet landelijke bekendheid als kunstenares en organiseert regelmatig exposities van eigen schilderwerken en van haar cursisten.

Terwijl Wybe Kooijmans werken van o.a. Händel, Mozart, Grieg,Gillet en Sousa ten gehore brengt, zet Ingrid Jansen haar interpretatie van de muziek op het doek. Het samenspel van muziek en kunst maakt van de bezoeker van het concert dus toehoorder en toeschouwer- een unieke gebeurtenis.

De Daniël Stalpaert Stichting zet dan ook in op een hoge opkomst van belangstellenden en hun bijdrage voor het goede doel: de instandhouding van de reeds meer dan 350 jaar oude gebouwen van de Hervormde Kerk aan het Noordereinde. Voor dit goede doel vraagt de Stichting een entree -bijdrage van € 10,- Het concert begint om 20.00 uur en na afloop van het concert en de veiling wordt een drankje en hapje aangeboden.

Voor nadere informaties: Marinus Aalberts , tel.035-6561307 of info@danielstalpaert.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief