WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gemakzuchtige Goedpraterij
Loosdrecht, wo 13 maart 2013

De heer Ytze Boersma uit Loosdrecht vindt dat Co de Kloet het niet zo nauw neemt met de feiten als hij schrijft over de intrede van Ben Steenvoorden (ex-PvdA) in Dorpsbelangen.

ingezonden brief

Gemakzuchtige goedpraterij

Sommige mensen zijn zo overtuigd van hun eigen gelijk dat ze bereid zijn het met de feiten niet zo nauw te nemen.

Zo liet de heer C. de Kloet weten dat de stemmen die bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lijsttrekker van de PvdA, de heer B. Steenvoorden waren uitgebracht hem toebehoorden. Het wordt als normaal door hem voorgesteld dat hij, heer Steenvoorden, gewoon z’n zetel mag behouden met de oprichting van een nieuwe partij ( Wij genaamd), en vervolgens dat het hem vrij staat om die zetel met zijn persoon in te brengen in Dorpsbelangen. En passant wordt de PvdA verweten dat zij indertijd niet in staat waren om een intern conflict op te lossen. Nou dat lag toch wel wat genuanceerder als hier door de heer de Kloet wordt gesuggereerd. Nee, daarvoor moet je het proces van binnen uit hebben meegemaakt. En dan kom je wel tot een andere conclusie. Het is te gemakkelijk en feitelijk ook onjuist.

De heer de Kloet gaat voorbij aan de regels die van toepassing waren bij de kandidaatstelling voor de gemeenteraad en door de heer Steenvoorden zijn ondertekend. Maar, achteraf zie je zo vaak en ook in dit geval dat er altijd wel een excuus of reden is om de zetel niet op te geven. Feit blijft dat die zetel toehoort aan de lijst van de PvdA. Kiezers hebben bewust op die lijst hun stem uitgebracht.

Het zou u gesierd hebben als u dit aan Steenvoorden had laten weten en hem verzocht had zich in verbinding te stellen met de PvdA, in plaats van hem op te nemen in de fractie van Dorpsbelangen. Het zal toch niet zo zijn dat gevoelens van machtspolitiek  tot dit besluit hebben geleid? In ieder geval wekt dit nu die suggestie. En dat zou je als verantwoordelijke partij toch niet moeten willen?

De sneer naar de PvdA, die als zeer zwak wordt neergezet, is in dit verband niet ter zake doend en volkomen misplaatst. Of is het dat de heer de Kloet het eigenlijk zelf ook wel weet en iets meer “afzetten “ gebruikt om zijn houding in deze goed te praten.

Eén ding is duidelijk: Die zetel hoort toe aan de PvdA, en aan niemand anders. Om daar nu een absolute meerderheid in de Raad mee te “kopen”. Dorpsbelangen zou wijzer moeten zijn.

Y. Boersma
PvdA stemmer

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief