WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeerse Wiebel
Wijdemeren, ma 4 maart 2013

Cor Koster ziet het voor zich. De raadszaal die uitbarst in de Wijdemeerse variant van de Harlem Shake als Ben Steenvoorden het woord neemt.

ingezonden brief

Wijdemeerse Wiebel

Rik Jungmann had helemaal gelijk met zijn kritiek op Ben Steenvoorden. Eén dingetje: hij vroeg zich af met betrekking tot het shoppen en hoppen van de ex-PvdA'er en ex-WIJ'er die door Dorpsbelangen in de armen gesloten is: "Is dat DorpsBelangen te verwijten? Nee, natuurlijk niet."

Toch vind ik dat een serieuze fractie als DB er niet goed aan gedaan heeft iemand als Ben Steenvoorden binnen te halen, nog afgezien van het feit dat ze hem niet nodig hebben omdat ze toch al elke keer hun zin krijgen. Immers, ook DB heeft een verantwoordelijkheid tegenover hun eigen kiezers. DorpsBelangen had een programma en daar hebben burgers op gestemd. Nu komt daar ineens iemand bij die inmiddels aan z'n DERDE programma in minder dan drie jaar toe is. Het kan niet anders of zijn immer warrige bijdragen leiden tot een verwatering van wat DB oorspronkelijk voor ogen stond. Dat DorpsBelangen zich voor dit karretje laat spannen, nadat ze een paar jaar hun uiterste best gedaan hebben om als heuse politieke partij te opereren, is zeer teleurstellend.

Cordon sanitaire

Ik vind trouwens dat de overige fracties nu een cordon sanitaire moeten gaan toepassen rondom Ben Steenvoorden. Zodra hij het woord krijgt dienen ze de zaal te verlaten. Of opzichtig een potje te gaan klaverjassen. Of eventueel met z'n allen de Harlem Shake uit te voeren. Bij voorkeur op de maat van de tenenkrommende PvdA-carnavalskraker 'Passie, Visie, Durf en Ambitie'. Misschien leidt dit zelfs tot een nieuwe benaming voor de Hollandse variant van de shake: de Wijdemeerse Wiebel.

Eén troost: we zullen het komende jaar weinig meer uit de mond van Ben vernemen. Hij verdwijnt in de backbencherbrigade van DB, samen met Henk de Kloet, Miep van Hattem en nog wat mindere goden.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief