WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD vragen Brandweer Ldr
Loosdrecht, vr 1 maart 2013

De VVD stelde schriftelijke vragen over de bezetting van de brandweerkazerne in Loosdrecht. Burgemeester Smit gaf gisteren in de raad antwoord.

De burgemeester deelde de zorgen van de VVD, zij het in minder heftige mate dan zoals verwoord in de onderstaande VVD-vragen. Er wordt aan een oplossing van het probleem gewerkt. Het volledige antwoord kunt u hier horen.

ingezonden bericht

Bezuinigt de brandweer?

VVD Wijdemeren heeft gehoord dat de brandweerpost Loosdrecht af en toe tijdelijk buiten dienst wordt gesteld omdat er geen dienstdoend bevelvoerder beschikbaar is. De medewerkers die overdag dienst hebben zijn kunnen deze taak niet altijd waarnemen omdat ze afspraken hebben.

Dit is volgens de VVD een ongewenste situatie: de brandweer moet dan van andere kazernes komen en in het buitengebied van Loosdrecht komen ze dan echt veel te laat.

Is dit een voorbode van de regionale bezuinigingsplannen om kazernes te sluiten?

Daarom heeft de VVD aan het college gevraagd hoeveel ze te laat komen en welke afspraken ze met de regionale brandweer organisatie heeft gemaakt om deze situatie zo snel mogelijk te beëindigen.

Waarom kan bijvoorbeeld een bevelvoerder uit de kazerne in Kortenhoef niet bijspringen zodat Loosdrecht altijd open kan zijn.

De inwoners van Loosdrecht verdienen dit niet!

Namens de fractie VVD Wijdemeren

Joep Frijdal
Fractievoorzitter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief