WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ontdek de Ecoducten
's-Graveland, vr 10 mei 2013

Fiets op 20 mei of 9 juni mee met Natuurmonumenten en ontdek hoe de dieren zich over de ecoducten en natuurverbindingen verplaatsen door het drukke Gooi.

persbericht

Fietsexcursie langs natuurverbindingen in het Gooi

Het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten geven samen een kijkje in de keuken achter de grote ecoducten en kleinere natuurverbindingen. Fiets op 20 mei of 9 juni mee met deze 2,5 uur durende activiteit en ontdek hoe de dieren zich verplaatsen door het drukke Gooi.

Door de ogen van een ree

Het Gooi is doorsneden door een netwerk van drukke wegen en spoorlijnen.  Daarom zijn en worden voor reeën en andere dieren aparte verbindingswegen aangelegd om veilig van natuurgebied naar natuurgebied te trekken. Dat bevordert het voortbestaan van en de verscheidenheid aan planten en dieren.
Volg samen met twee boswachters van Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat de route die reeën afleggen. Vanaf Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland fiets je langs de paddentunnels op de Oude Meentweg, de Natuurbrug Crailo, de natuurcorridor bij de Hilversumse Meent. Ook kijken we bij de in aanleg zijnde natuurverbinding Naardermeer-Ankeveense Plassen. De boswachters geven, met behulp van tal van foto’s en kaarten, uitgebreid uitleg over het hoe en waarom van deze verbindingen.
De route is ca. 20 km lang. We stoppen op de vier genoemde plekken. Op een van de stops wordt koffie aangeboden.

Informatie

Datum: Pinkstermaandag 20 mei en zondag 9 juni
Tijdstip: 10:00 uur tot 12.30 uur.
Kosten: Leden Natuurmonumenten € 8 en niet-leden € 12
Aanmelden: Vooraf aanmelden op www.natuurmonumenten.nl/agenda of 035-656 30 80.  Zoeknaam: fietsexcursie door de ogen van een ree.
Bijzonderheden: Eigen fiets meenemen!
Vertrek: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54b, 1243 JJ in ’s-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief