WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Infocentrum GGZ 10 Jaar
Hilversum, Wijdemeren, za 4 mei 2013

Het Infocentrum GGZ bestaat op 15 mei tien jaar. Het Infocentrum GGZ begon tien jaar geleden als tijdelijk project, maar heeft nu een vaste plek gekregen.

persbericht

Infocentrum GGZ te Hilversum bestaat 10 jaar

Op woensdag 15 mei aanstaande bestaat het Infocentrum GGZ tien jaar. Het Infocentrum GGZ is tien jaar geleden gestart aan als een Zorgvernieuwingsproject vanuit Zorgbelang. Het project had een tijdelijk karakter.

Met het einde van de subsidie in zicht heeft het centrum samenwerking gezocht met MEE Utrecht, Gooi & Vecht. Sinds 1 januari 2006 is het Infocentrum GGZ onderdeel van MEE Utrecht Gooi en Vecht. Dankzij MEE kon het Infocentrum GGZ blijven bestaan. MEE is een bureau voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Door de samenwerking met MEE heeft het Infocentrum een belangrijke plek in de regio verworven van waaruit samenwerking met diverse ketenpartners tot stand is gekomen.
Het Infocentrum GGZ blijkt in de loop der jaren steeds meer een kweekvijver te zijn geworden voor ervaringsdeskundigen die elders (betaald) werk zoeken. Vrijwilligers die door hun ziekte langdurig zijn uitgevallen kunnen weer wennen aan het werkritme en na enige tijd lukt het sommigen om weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Anderen vinden in het werken bij het Infocentrum GGZ een zinvolle dagbesteding. Hierbij vervult het Infocentrum GGZ een belangrijke rol in de participatie van de GGZ cliënt aan de samenleving.


Het 10-jarig bestaan wordt gevierd met de oprichters van het Infocentrum GGZ, oud-vrijwilligers en de huidige vrijwilligers die vanaf 2003 bij het Infocentrum GGZ betrokken zijn. Eén van de oprichters, Rik Post, nu teamleider WMO-beleid gemeente Huizen zal de jubileumtaart aansnijden.

Adviespunt

Het Infocentrum GGZ is een regionaal adviespunt op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Iedereen met vragen over psychische problemen en alles wat daarmee te maken heeft, kan terecht bij het Infocentrum GGZ. Het Infocentrum GGZ helpt ook met allerlei praktische zaken zoals het invullen van formulieren (waaronder belastingformulieren), het aanvragen van een uitkering of het aanvragen van een indicatie voor AWBZ-zorg. Alle hulp is gratis. Het Infocentrum GGZ is gehuisvest bij MEE, Oude Torenstraat 45, Hilversum, telefoon 035 62 16 009. Zie ook www.infocentrumggz.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief