WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verkeershinder 's-Graveland
's-Graveland, do 2 mei 2013

Op maandag 13 mei gaat het gebeuren. Het Noordereinde, de Cannenburgerweg en de Koninginneweg worden ingericht als 30km-zone. Dat zal verkeershinder gaan geven.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Van 13 tot en met 28 mei 2013:
Verkeershinder op vaartwegen

Op maandagochtend 13 mei start de gemeente Wijdemeren met het inrichten van het Noordereinde, de Cannenburgerweg en de Koninginneweg als 30km-zone. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met donderdag 28 mei. Weggebruikers moeten rekening houden met verkeershinder.

In december 2012 heeft de gemeenteraad van Wijdemeren besloten om het Noorder- en Zuidereinde in ’s-Graveland op proef in te richten als 30km-zone. Daarnaast worden de Emmaweg, de Koninginneweg en de Cannenburgerweg op de zelfde wijze ingericht. De aanpassingen moeten leiden tot een verhoging van de verkeersveiligheid en verbetering van het leefklimaat op de vaartwegen in ‘s-Graveland.

Verkeershinder

De snelheidsremmers bestaan uit houten plantenbakken, die geplaatst worden bij oversteekplaatsen en als versmalling van de wegen. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van wegenverf, verkeersborden en symbolen, waarna de plantenbakken worden geplaatst. Als alle bakken geplaatst zijn, worden de bloembakken ingericht door de bewoners. Gedurende de werkzaamheden wordt de rijbaan soms even in zijn geheel afgesloten. Hierdoor zal verkeershinder optreden. Op donderdag 23 mei worden busdrempels aangebracht op de Cannenburgerweg, waardoor de weg die dag afgesloten zal zijn.

Over de proef

De proef wordt in twee delen uitgevoerd en duurt maximaal twee jaar. In deel één van de proef wordt op het grootste deel van het Noordereinde een 30km-zone ingevoerd en de inrichting van de weg aangepast. Alleen op het stuk tussen de Claertjesbrug en de Noorderslootbrug blijft 50 km de maximum toegestane snelheid. Ook de Koninginneweg en de Cannenburgerweg worden tijdens deze eerste fase heringericht. Het Zuidereinde en de Emmaweg worden in het tweede deel van de proef aangepakt. Naar verwachting start deel twee in november 2013. Tijdens de proefperiode worden diverse metingen verricht, ervaringen gedeeld en waar nodig aanpassingen gedaan. Dit alles doet de gemeente in nauwe samenwerking met de beide bewonersverenigingen Vereniging WerkaandeWeg.NU en Vereniging Bewoners Emmaweg, Koninginneweg, Cannenburgerweg. Als de proef slaagt wordt de inrichting over 2 à 3 jaar definitief gemaakt.

Actuele informatie over dit project is te vinden op: www.wijdemeren.nl/30-km-uur-zonewegen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief