WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rode Kruis Bedankt
Wijdemeren, za 29 juni 2013

Bij de collecte van het Rode Kruis, die onlangs werd gehouden, was de opbrengst ruim 3.000 euro hoger dan vorig jaar.

ingezonden bericht

Rode Kruis dankt goede gevers

De collecte die het Nederlandse Rode Kruis een paar weken geleden hield in het Gooi is een groot succes geworden. Vooral dank zij u! Vorig jaar haalden de collectanten € 21.892,28 op. Dit jaar gingen meer mensen op pad en dat was te merken. Nadat het geld was geteld dat u met zijn allen in de bussen met het bekende rode kruis stopte,  bleek een bedrag van €24.925,26 te zijn ingezameld. Dat leverde een bonus op want het landelijke Rode Kruis verdubbelt de meeropbrengst als een afdeling vijftienhonderd euro meer ophaalt dan het jaar daarvoor.

Een bedankje is op zijn plaats. Aan al die mensen die op pad gingen natuurlijk. Maar de afdeling Gooistreek-BEL is vooral erg blij dat zoveel mensen haar werk waarderen en steunen.

Mede dankzij dit bedrag kan zij haar werk blijven doen. Hulp verlenen in noodsituaties en EHBO-ers inzetten bij evenementen Ouderen helpen door speciale vakanties en uitstapjes te organiseren en hen te ontvangen op de soos of de handwerkclub. Senioren in staat stellen langer zelfstandig te blijven wonen dankzij telefooncirkels.

Daarnaast gebruikt de regionale afdeling van het Nederlandse Rode Kruis het geld om jongeren te interesseren voor het werk dat ze doet. Geslaagde maatschappelijke stages en recente inzamelingsacties tonen aan dat die belangstelling nog steeds groeit. En dat mede dankzij uw bijdragen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief