WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WSV Loosdrecht 60 Jaar
Loosdrecht, ma 17 juni 2013

Twee weken geleden vierde de Waterskivereniging Loosdrecht, de oudste in NL, haar zestig-jarig bestaan op De Strook aan de Vijfde Plas.

ingezonden bericht

Zaterdag 1 juni vierde Waterskivereniging Loosdrecht
haar 60 jarig bestaan

Op het recreatieterrein de Strook gelegen aan de vijfde plas werd ter gelegenheid van het 12e lustrum een bijzonder evenement gehouden. Bijzonder omdat Loosdrecht de thuishaven is van de allereerste en daarmee oudste waterskivereniging van Nederland .

Aan de kant verrees een tenten dorp dat ver van de plas  al te zien was.
Op het water werd een fantastische demonstratie gehouden, bovendien was er tegen een kleinen vergoeding ook de mogelijkheid om zelf de lange latten of wakeboard plank onder te binden.
Bij twijfel kon er eerst geoefend worden op de skimachine aan wal waarna de vuurdoop te water kon plaatsvinden. Dit alles in samenwerking met de landelijke open dag van de NWWB.

Het wat sombere weer en de harde wind maakte het onmogelijk om al het spektakel op het water goed gade te slaan maar dat mocht de pret niet drukken. Een klein groepje genodigden bofte, die mochten zich inschepen op ‘t Stockpaerdt, waar onder het genot van een hapje en drankje en toeziend oog van de Schipper, alle capriolen op het water goed konden worden gade geslagen. Spectaculaire schanssprongen, buitelende Wakeboarders, plat langs het oppervlak scherende mono skiërs waren van de partij.
De absolute klapper was de piramide die de jeugdleden hebben gebouwd, normaal een heel knappe prestatie maar gezien het vrij turbulente water uitzonderlijk. Maar liefst twee torens  kwamen voorbij met een vrolijk glimlachende dame op top. Wekenlang had men geoefend in het ijskoude plassenwater, menig kind kwam blauw van de kou thuis aan. Met een feestelijke vlaggenparade werd de demonstratie afgesloten.

Met dank aan alle sponsoren die ervoor gezorgd hebben dat dit evenement is mogelijk gemaakt. Aan wal was een gezellig tentendorp  gebouwd , zo’n  tiental sponsoren hadden hun waar uitgestald in de kraampjes. Onze sponcoren zijn:Double Q, Mazda knoop Maarsen, van Reenen gas, Wakeboardschool Loosdrecht, Doornebal en de Rooij, Office  Care, Van der Laan Watersport Breukelen, Cafe ’t Kikkertje, www.varenopgas.nl, van de Wetering Transport, Goedhart, Scheepsrecht advocaten, Liquid Force Nederland, GoPro benelux, Het ijs van Columbus, Beekes Stoffeer. Enz. Bezoek onze site www.waterskiclubloosdrecht.nl

Men was zeer enthousiast…wanneer weer……??

Inderdaad er stond een prachtevenement, dat zeker voor herhaling vatbaar is en dat de mogelijkheden die recreatiegebied Watertuin Loosdrecht biedt, heel mooi onder de aandacht kan brengen. De dag werd afgesloten met een receptie aan wal bij paviljoen ”De Strook” waarbij door de voorzitter van de Nederlandse Wakeboard- en Waterskibond een gouden vlag met kroon werd overhandigd aan de trotse voorzitter van de waterskiclub. Deze sprak de hoop uit dat hij over vijf jaar tijdens het 65 jarig bestaan het lint mag doorknippen van een multifunctioneel watersportcentrum aan de Strook met daarin een eigen honk voor de dan 65 jaar oude Vereniging, een mooier geschenk kon hij zich niet voorstellen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief