WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schoonmaakactie Meenthof
Kortenhoef, ma 01 juni 2013

De gemeente Wijdemeren organiseerde op donderdag 30 mei samen met de ondernemers van de Meenthof een schoonmaakactie in en rondom het winkelgebied.

persbericht

Schoonmaakactie op de Meenthof

Gemeente Wijdemeren organiseerde op donderdag 30 mei samen met de ondernemers van de Meenthof een schoonmaakactie in en rondom het winkelgebied. Om 8.30 uur zal wethouder Zagt het startschot geven voor de schoonmaakactie.

De schoonmaakactie komt voort uit de samenwerking tussen ondernemers, bewoners, politie, brandweer, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de gemeente Wijdemeren om van de Meenthof een schoon, heel en veilig winkelgebied te maken. Doel is het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Aanleiding

Enkele weken geleden is er onder bewoners en ondernemers van de Meenthof een enquête verspreid, met vragen over het winkelgebied en de beleving hiervan. Uit de enquête is gebleken dat zwerfvuil een van de grootste ergernissen is. Naar aanleiding van de enquête is er een gezamenlijke schoonmaakactie gepland.

De schoonmaakactie

Op donderdag 30 mei zal de openbare ruimte in en rondom het winkelgebied een schoonmaakbeurt krijgen. Het initiatief hiertoe wordt genomen door de gemeente Wijdemeren en de lokale ondernemers, maar ook de bewoners van het winkelgebied worden opgeroepen om mee te doen. Het startschot voor de schoonmaakactie wordt om 8.30 uur gegeven door wethouder Zagt, naar verwachting duurt de actie tot 10.00 uur. De schoonmaakactie heeft geen gevolgen voor de openingstijden van de winkels op de Meenthof.

Parkeerplaatsen

Om alle plantsoenen en parkeerplaatsen goed schoon te kunnen maken, zullen vanaf woensdagavond 29 mei de parkeerplaatsen langs de Curtevenneweg, de Dodaarslaan, de Hoflaan en de Kerklaan worden afgesloten. Op donderdag 30 mei zullen alle parkeerplaatsen vanaf 10.00 uur weer beschikbaar zijn.

Vervolg

Als de schoonmaakactie een succes is, en er is voldoende participatie van bewoners en ondernemers, zal deze in het najaar nogmaals georganiseerd worden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief