WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jaarrekening 2012
Wijdemeren, vr 7 juni 2013

Het college van B en W van Wijdemeren heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2012 ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Er wordt fors gereserveerd om met name de tekorten op grondexploitaties (Dorpscentrum, Ter Sype, etc., etc.) op te kunnen vangen.

persbericht

Jaarrekening 2012:
Wederom fors reserveren voor een onzekere toekomst

Het college van B en W van Wijdemeren heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2012 ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Evenals over het jaar 2011 reserveert het college stevig om verwachte tekorten op de grondexploitaties op te kunnen vangen.

Aanhoudende crisis

Ook Wijdemeren blijft last houden van de aanhoudende crisis. Dat is op diverse plekken in onze gemeente goed te zien. De (bouw)locaties liggen er wel, maar de verkoop van potentiële nieuwbouw stagneert geheel.

Negatief saldo

Wethouder Zagt: ‘Uiteraard is er een goedkeurende verklaring van de accountant voor de jaarrekening 2012. Door allerlei administratieve regels en overhevelingen van budgetten is het voor de gemiddelde inwoner erg lastig heldere conclusies uit de samenstelling van het rekeningresultaat te trekken. Wederom reserveren we stevig om verwachte tekorten op de grondexploitaties op te kunnen vangen.  Zonder de reservering voor de grondexploitaties en diverse administratieve overhevelingen van budgetten sluit de jaarrekening 2012 met een positief saldo. Na deze reservering en overhevelingen resteert er over 2012 een negatief resultaat van bijna twee miljoen euro. De algemene reserve komt hierdoor te staan op 4,6 miljoen euro. Bij het opstellen van de begroting 2014-2017 zullen we dit ophogen tot 5,4 miljoen euro. Hierdoor komt het weerstandsvermogen weer op acceptabel niveau.’

De commissie Bestuur en Middelen behandelt de jaarrekening 2012 op donderdag 13 juni. De besluitvorming in de gemeenteraad is op donderdag 27 juni 2013.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief