WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zuwestrandje is Open
Kortenhoef, za 27 juli 2013

Gisteren speurde een legertje mannen, met opvallende hesjes aan, het terrein van het strandje De Zuwe af op zoek naar bouwafval en asbest, dat opgeruimd werd.


Gezicht op het strandje De Zuwe richting N201 en rechts Ottenhome.

Vandaag werd het strandje De Zuwe weer vrijgegeven voor gebruik door badgasten. en zonaanbidders. Er kwam vanmiddag nog even een bui over die wat verkoeling bracht. Voor het hele land had het KNMI code geel afgegeven, maar erg overtuigend was het "noodweer" hier niet. Aan het eind van de middag, tegen zes uur namen wij bijgaande foto's. Het gras moet nog flink groeien, maar het is nu al een gewilde plek. Nu nog de kiosk en het toilet van Ottenhome en Kortenhoef heeft er een toeristische aanwinst bij.

Historische Plek

Die plek past in een historische traditie, want op de plek van Ottenhome stond ooit Badhotel De Zuwe. Dat werd in februari 1985 gesloopt om plaats te maken voor restaurant/jachthaven De Nieuwe Zuwe. In februari 2009 nam Tim Emmelot van De Nieuwe Zuwe Ottenhome uit Loosdrecht over, nadat Fortis Vastgoed het huurcontract met Ottenhome daar had opgezegd.


De (afgeschermde) collectie oude foto's over Badhotel De Zuwe van de
Historische Kring Kortenhoef In de Gloriosa.
(Klik op de afbeelding.)


Strandje De Zuwe, gezicht op de bosschage waar vroeger links het zandstrandje
De Zuwe was te vinden.


Gezicht op Ottenhome.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief