WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GAD Uitspraak Mishandeling
Wijdemeren, di 23 juli 2013

Een Blaricummer mishandelde een medewerker van de GAD. De Blaricummer procedeerde tot aan de Hoge Raad tegen de GAD en de medewerker en verloor. Hij kreeg werkstraf en boete.

persbericht

Uitspraak in zaak mishandeling BOA

Onlangs is in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaak rond de mishandeling van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD). De dader heeft 100 uur werkstraf opgelegd gekregen en moet het slachtoffer € 2.500 aan smartengeld betalen.

In maart 2010 heeft een inwoner van Blaricum een medewerker van de GAD zodanig mishandeld dat diens kaak werd gebroken en schade aan het gebit ontstond. De GAD’er is tegen het vonnis van de politierechter in hoger beroep gegaan, waarna het Gerechtshof in Amsterdam de zaak opnieuw in behandeling heeft genomen en tot eenzelfde strafmaat besloot. De dader heeft vervolgens bij de Hoge Raad beroep ingesteld, maar ook dit beroep is verworpen.

In een apart gevoerde civiele rechtszaak hebben de GAD en de medewerker schadevergoeding geëist van de dader. Het betrof ondermeer het doorbetaalde loon, medische kosten en advocaatkosten.

De civiele rechter veroordeelde de dader tot het betalen van een fikse schadevergoeding.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief