WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mentelity Sup Evenement
Loosdrecht, wo 17 juli 2013

In samenwerking met de Gemeente Wijdemeren organiseert de Mentelity Foundation op zaterdag 20 juli 2013 een stand up paddling evenement.

persbericht

Mentelity Sup Evenement
Sup jij mee voor het goede doel?

In samenwerking met de Gemeente Wijdemeren organiseert de Mentelity Foundation op zaterdag 20 juli 2013 een stand up paddling evenement. Op de Loosdrechtse Plassen, de parel van Midden-Nederland, wordt er deze dag ge-supt met een duidelijk doel: zo veel mogelijk geld inzamelen om kinderen en (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking te laten sporten.

De uit Loosdrecht afkomstige Paralympisch Wereldkampioen Snowboarden Bibian Mentel is gestart met de Mentelity Foundation om zo veel mogelijk kinderen en (jong)volwassenen met een fysieke beperking te informeren en motiveren op het gebied van sporten met een beperking. De Mentelity Foundation organiseert o.a. activiteiten op het gebied van boardsports om kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking te stimuleren om deze uitdaging aan te gaan.

Stand up paddling

Stand up paddling houdt in dat je rechtopstaand op een breed surfboard gaat peddelen. Omdat het surfboard vrij breed is, voelt het heel stabiel aan en kun je op ontspannen manier de wereld vanaf het water verkennen. Coole en hippe sporten zoals wakeboarden, snowboarden, skateboarden en stand up paddle surfing (suppen) zijn met de juiste materialen en mentaliteit namelijk prima te beoefenen met een fysieke beperking!

Deelnemen

Iedereen heeft de kans om zich in te zetten voor de Mentelity Foundation. Om deel te nemen aan het evenement wordt een minimale sponsorbijdrage van € 100,- gevraagd. Hoe kom je aan dit bedrag? Je kunt ervoor kiezen om dit bedrag zelf in te leggen, of mensen motiveren om te sponsoren om het bedrag van € 100,- of meer verzamelen. Het ingezamelde bedrag gaat rechtstreeks naar Stichting Mentelity Foundation en wordt beschikbaar gesteld activiteiten voor kinderen en (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking.

Sup-route

Er wordt een mooie route op de Loosdrechtse Plassen uitgezet die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Onderweg zijn er diverse rustpunten om even op adem te komen en iets te eten of te drinken. Na afloop is er een prijsuitreiking waarbij de deelnemer die als eerste binnen is bij de beginners en bij de gevorderden, gehuldigd wordt. Degene die het meeste geld weet in te zamelen voor de Mentelity Foundation wordt ook in het zonnetje gezet. Na de prijsuitreiking is er voor de deelnemers een barbecue georganiseerd. 

Aanvang van het evenement is om 12:00 uur, op zaterdag 20 juli te Loosdrecht, ter hoogte van het Horregat aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Voor inschrijven en meer informatie ga je naar www.mentelityfoundation.org.

Het Mentelity Sup Evenement is een initiatief van Stichting Mentelity Foundation, met ondersteuning van de Gemeente Wijdemeren, Hollandaisas en Natuurmomumenten; beheerder van het natuurgebied van de sup-route

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief