WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Liesbeth Siderius blijft
Wijdemeren, vr 18 januari 2013

Liesbeth Siderius houdt de spanning er in. Gaat ze door als raadslid? En zo ja, in welke setting? Er heerst nog verwarring, maar zij blijft.


Liesbeth Siderius

Afgelopen dinsdag zonden wij een mailtje naar Liesbeth Siderius met de vraag of ze door gaat als raadslid en enkele aanvullende vragen of ze over haar eventuele besluit contact heeft met de VVD-fractie en/of de landelijke VVD. Op woensdag 16 januari ontvingen wij haar antwoord. Dat luidde kortweg: "Ik ben mij aan het oriënteren."

Siderius blijft raadslid

Wie schetst onze verbazing toen wij donderdag de veelgeprezen WieWatWaar in de brievenbus vonden, gedateerd op woensdag 16 januari (en gedrukt voor 15 januari). In die WieWatWaar een grote kop boven een interview van Herman Stuijver met ex-VVD raadslid Liesbeth Siderius. Die kop luidde: "Liesbeth Siderius blijft raadslid."

Opstappen geen optie

In het interview verklaart zij dat het haar nog steeds niet duidelijk is waarom fractie en bestuur van de VVD het vertrouwen in haar opzegden. "Er zijn nooit grote interne conflicten geweest of persoonlijke aversie." : aldus Liesbeth Siderius. Opstappen vindt zij geen optie, maar zij is ook teveel VVD'er om zich bij een andere partij aan te sluiten. Als éénmanspartij doorgaan vindt zij niet aantrekkelijk omdat ze dan de steun van de partij mist. Alles afwegende wil ze dus eigenlijk doorgaan als VVD. Sterker nog, zij vindt dat Joep Frijdal en Martin Vuyk de fractie zouden moeten verlaten omdat zij met haar braken.

Eenheid herstellen?

Het liefst zou zij de eenheid herstellen. Joep Frijdal geeft desgevraagd aan dat hij daar weinig mogelijkheden voor ziet, omdat "het vrijwel onmogelijk was om met haar samen te werken". Al met al is het na al deze informatie niet echt duidelijk wat zij gaat doen, c.q. welke mogelijkheden de VVD haar nog zal bieden. Het lijkt echter wel duidelijk dat zij raadslid blijft in de één of andere setting.

bron
WWK/WWW
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief