WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing 20 jan.
Kortenhoef, ma 14 januari 2013

Op zondag 20 januari organiseert de OSG i.s.m. VUConnected weer een Nesciolezing annex koffieconcert in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Spreker is Prof. Dr. Doeke Post.

persbericht

Nescio Lezing 20 jan.

Op zondag 20 januari organiseert de OSG i.s.m. VUConnected weer een Nesciolezing annex koffieconcert in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Spreker is Prof. Dr. Doeke Post.


Prof. Dr. Doeke Post

Duo Sans Souci

Wanneer mag ik dood?

Je bent doodziek en het levenseinde komt met rasse schreden naderbij. Is het medisch en ethisch dan nog wel verantwoord behandelingen voort te zetten? Doeke Post spreekt over zijn boek 'De dood komt steeds later'. Doeke neemt je mee rond dilemma's van de patiënt en de arts bij de naderende dood.

Anders denken over langer leven

We kunnen steeds meer en houden mensen steeds langer in leven. Maar daardoor komt er wel een groep mensen die kwetsbaar is. Veel mensen worstelen met levenseinde -vraagstukken. Doeke's inspirerende verhaal met nieuwe inzichten biedt je een andere kijk op het omgaan met 'langer leven' en de dood.

Levenseinde ter discussie

Post geeft je antwoord op de vraag of we de vooruitgang in de geneeskunde kunnen bestempelen als gezondheidswinst. Tegenwoordig lijkt er geen grens meer aan het behandelen van ernstige ziektes. Zelfs bij ernstige dementie is levensverlenging het doel...Zet jij ook wel eens vraagtekens bij de kwaliteit van leven?

Doeke Post

VU- alumnus emeritus hoogleraar Doeke Post was huisarts en kent uit eigen ervaring de problemen rond het levenseinde. Hij werkte als adviseur bij een ziekenfonds en is een bekend en gewaardeerd publicist, onder andere in Trouw. Post is tevens oud-hoogleraar Sociale Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het concert rond de lezing wordt verzorgd door het Duo Sans- Souci, bestaande uit Annoesjka Cabo, viool en Frans van Dalen, vleugel

Zij spelen voor de lezing :

W. A. Mozart Sonate in e klein
- Allegro
- Tempo di Menuetto
M. Ravel Le Gibet uit: Gaspard de la Nuit (piano solo)

En na de lezing werken gespeeld op de Titanic :

J. Masenet Méditation uit Thaïs
C. Gounod Marche funèbre d’une marionette
I. Berlin Alexander’s Ragtime Band
A. Joyce Songe d’automne
L. Mason Nearer my God to Thee

CV

Het Duo Sans Souci treedt in binnen- en buitenland op in kamermuziekseries, in kerkjes, bij culturele bijeenkomsten met het klassieke repertoire van Bach tot Ravel. Dit jaar maken zij een tournee door het land met muziek gespeeld door de musici op de Titanic, die 100 jaar geleden zonk. Daarvan is hier in de kerk een CD opgenomen.
Annoesjka Cabo speelde 15 jaar in de radio-orkesten en bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Nu richt zij zich op het combineren van salon- en kamermuziek als violiste van Duo Sans Souci met als doel (klassieke) muziek dichter bij het publiek te brengen.
Frans van Dalen was als docent verbonden aan het Hilversums conservatorium. Hij begeleidde de cabaretier Fons Jansen in diens programma’s ‘Ongewoon Recital’ en ‘Kleintje Kunst’. Ook nam hij een CD op met pianomuziek van Ravel.

Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Aanvang: 11.00 uur Entree: € 7,00 kinderen vrij www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief