WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD ontregeld
Wijdemeren, wo 9 januari 2013

Gisteravond werd de eerste commissievergadering in 2013 gehouden. De VVD was prominent aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

Update 12-1-2013, 21.46: Link naar de toelichting op de gemeentewet geplaatst.

De eerste vergadering in 2013 begon gisteren wat afwijkend. Voorzitter Co de Kloet kreeg, enigszins verbaasd, een naambordje in handen van een partijloos raadslid, zonder dat hij op de hoogte was van de breuk binnen de VVD.

Liesbeth Siderius, om wie het ging, kwam binnen en nam plaats op de vertrouwde VVD plek. VVD-fractievoorzitter Joep Frijdal en zijn fractieassistent Michiel van Balen gingen zo ver mogelijk van haar vandaan zitten schuin aan de overkant van de zaal. Op de publieke tribune hielden VVD-voorzitter Sieta Vermeulen en VVD-raadslid Martin Vuyk een oogje in het zeil.


Het wakend oog van de VVD.
V.l.n.r. voorzitter Sieta Vermeulen en fractielid Martin Vuyk.

Korte verklaring

Bij de aanvang van de vergadering gaf Liesbeth Siderius een korte verklaring af, waarin zij zei dat ze nog niet wist wat ze nu gaat doen. Wel liet ze weten het liberale geluid voort te laten klinken, waaruit min of meer kan worden afgeleid dat zij haar zetel behoudt.

Een toelichting op wat een raadslid in deze situatie kan doen volgens de gemeente wet is te vinden op de website van de VNG.


De VVD fractie in de commissie.
V.l.n.r. Michiel van Balen en Joep Frijdal.

Eerste opvolger

In maart 2010 werd Liesbeth Siderius gekozen met 226 voorkeursstemmen. Voor haar een aanleiding om geen afstand te doen van haar zetel. De VVD'ers met de meeste stemmen kregen de volgende aantallen:

  1. Joep Frijdal – 782
  2. Liesbeth Siderius – 226
  3. Martin Vuijk – 180
  4. Michiel van Balen – 161
  5. Jacob van der Meulen – 107
  6. Tim Emmelot - 106

Ten onrechte schreven wij gisteren dat Pascal Falkmann de eerste opvolger is indien Liesbeth Siderius haar zetel zou opgeven. Mocht zij haar zetel opgeven, dan zal als eerste aan Michiel van Balen gevraagd worden om de zetel te bezetten, omdat bij iedere vacature van boven aan de lijst begonnen wordt met het stellen van de vraag om de zetel te bezetten.


V.l.n.r. Nanne Roosenschoon (D66), Felix Flameling (GL) en Liesbeth Siderius (..).
Waarover spraken zij?

bron
WWK
foto
Doue van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief