WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rioolrenovatie Nederhorst
Nederhorst den Berg, vr 1 februari 2013

De gemeente gaat in de week van 11 tot en met 15 februari het riool onder het Ankeveensepad (van de Dammerweg tot aan de traforuimte) renoveren.

persbericht

Rioolrenovatie in Nederhorst den Berg

De gemeente gaat in de week van 11 tot en met 15 februari het riool onder het Ankeveensepad (van de Dammerweg tot aan de traforuimte) renoveren. De werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege de slechte staat waarin het riool verkeert.

De renovatie gebeurt via de zogenaamde kousmethode (ook wel relining genoemd). Dit is een moderne techniek waarbij de straat niet opengebroken hoeft te worden. Het verkeer ondervindt hierdoor weinig oponthoud en de werkmethode is sneller, waardoor ook de bewoners weinig hinder van het werk hebben.

Reinigen en inspecteren

Voordat de renovatie van start gaat, wordt het riool eerst gereinigd en geïnspecteerd. Tijdens de werkzaamheden wordt het riool afgesloten. Een noodpomp zorgt voor het overpompen van water. Via de rioolput in de straat wordt een kous met behulp van water of lucht de rioolbuis ingebracht. Deze kous vormt de nieuwe bekleding van de rioolbuis. Omdat de werkzaamheden weersafhankelijk zijn, kan de planning enkele dagen opschuiven.

Geen auto’s parkeren

Het Ankeveensepad en de achterliggende woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Bij de rioolput waar de kous naar binnen gaat staan enkele vrachtwagens van de aannemer. Dit kan plaatselijk wat verkeershinder geven. Het verzoek is om overdag geen auto’s te parkeren op het Ankeveenspad. De betrokken inwoners worden schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief