WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bibliotheek op School
Ankeveen, wo 18 december 2013

Het college van B en W stelt de raad voor om het project Bibliotheek Op School (BOS) voor 3 jaar financieel mogelijk te maken op de Joseph Lokin school in Ankeveen.

persbericht

Bibliotheek Op School in Ankeveen

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om het project Bibliotheek Op School (BOS) voor 3 jaar financieel mogelijk te maken op de Joseph Lokin school in Ankeveen. Het college wil het lezen bij kinderen bevorderen.

Het project Bibliotheek Op School heeft als doelstelling het lezen bij kinderen te bevorderen. In de school wordt een kleine collectie boeken aangelegd en er kunnen gereserveerde boeken worden opgehaald. Het project wordt door de bibliotheek gestimuleerd om daarmee tevens in alle kernen van de gemeente Wijdemeren een mogelijkheid van boekuitleen te creëren. In Kortenhoef is eenzelfde project in aangepaste vorm eind 2012 gerealiseerd.

Voor dit project ontvangt de school naast een eenmalige gemeentelijke investeringsbijdrage de komende drie jaar jaarlijks een bijdrage voor transport, personeel, onderhoud van de collectie en licenties. Ook verstrekt de Stichting Kunst van Lezen subsidie voor dit project. De commissie Maatschappelijke Zaken bespreekt het voorstel op dinsdag 7 januari 2014.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief