WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schoonmaken op de Meenthof
Kortenhoef, vr 13 december 2013

Afgelopen donderdag verzamelden ondernemers, bewoners, gemeente en politie en brandweer zich vroeg op de Meenthof om daar te vegen, harken en schoffelen.

De foto's zijn merendeels van Douwe van Essen en van de afdeling communicatie van de gemeente Wijdemeren.

ingezonden bericht

Tweede gezamenlijke schoonmaakactie De Meenthof

Op donderdag 12 december vond de tweede gezamenlijke schoonmaakactie bij winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef plaats. In het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen pakten ondernemers, bewoners, gemeente en politie en brandweer elk een bezem, hark of schoffel en maakten het winkelcentrum schoon en daarmee veilig.

In alle vroegte en kou startten als eerste de bezemwagen en verschillende bladblazers van de gemeente. Om 8.30 uur opende wethouder Gert Zagt de schoonmaakactie officieel door ook een voegenborstel op te pakken en aan de slag te gaan.

Maarten van Weel, voorzitter van de projectgroep Keurmerk Veilig Ondernemen, organiseert op verzoek van de gemeente dit project in Kortenhoef. Maarten: “Een schoon winkelcentrum is tegelijk een veiliger winkelcentrum. De ondernemers moeten het voortouw nemen en doen dat hier goed. Vergeleken met de schoonmaakactie afgelopen voorjaar, zijn er al weer meer mensen die helpen. Ik vind het prachtig om te zien dat de bakker en de opticien samen staan te vegen.”

Winkeliersvereniging

Verschillende ondernemers, vertegenwoordigd in de winkeliersvereniging, nemen graag deel. Het dak van de naburige garageboxen wordt niet vergeten. Eén van de ondernemers klimt erop en haalt een volle vuilniszak met bierflesjes en andere rommel er van af.

Een bewoner die meehelpt vertelt dat zij het schoonhouden van de buurt belangrijk vind. “Toen ik hoorde dat deze actie weer kwam leek het me meteen goed om mee te doen. Ik heb ook vaak een prikstok mee op de fiets om zo een stuk fietsroute schoon te maken. Er ligt echt van alles langs zo’n route. Ik heb elke drie weken wel een volle vuilniszak.”

Halverwege de schoonmaakactie is het winkelcentrum zienderogen opgeknapt en wordt er even tijd genomen voor een groepsfoto. Daarna gaat iedereen nog even aan de slag. Na afloop van de schoonmaakactie zorgt de Albert Heijn voor koffie en koek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
DvE/Comm.
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief