WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeugdcultuurfonds
Wijdemeren, vr 30 augustus 2013

Gisteren is het Jeugdcultuurfonds gelanceerd. Het fonds biedt kinderen uit minder bedeelde gezinnen de mogelijkheid om toch aan culturele activiteiten mee te doen.

persbericht

Jeugdcultuurfonds gelanceerd in Wijdemeren

Afgelopen donderdag 29 augustus is het Jeugdcultuurfonds gelanceerd in Wijdemeren. De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan cultuuractiviteiten, ook als er thuis weinig geld is. Juist voor deze gezinnen is het Jeugdcultuurfonds opgericht.

Wethouder Joost Boermans: “De gemeenteraad van Wijdemeren was unaniem positief over het oprichten van een Jeugdcultuurfonds. Ik ben er trots op dat wij dit als eerste in de regio Gooi en Vechtstreek kunnen realiseren.”

Het Jeugdcultuurfonds is qua opzet vergelijkbaar met het eerder in Wijdemeren ingestelde Jeugdsportfonds en kent dezelfde voordelen. Het doel is om kinderen en jongeren de mogelijkheid te geven deel te nemen aan culturele activiteiten als daarvoor thuis de middelen niet beschikbaar zijn. De gemeente heeft voor het oprichten van het fonds € 12.000 uitgetrokken. De Rabobank Foundation ondersteunt de missie van het Jeugdcultuurfonds en draagt € 5000,- bij. Op deze manier geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen opdracht: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Ook Stichting Goedemeren was aanwezig en draagt, net als bij de oprichting van het Jeugdsportfonds, haar steentje bij voor het Jeugdcultuurfonds.

Aanvragen

Het aanvragen loopt niet via de ouders, maar via intermediairs die de gezinssituatie en het kind kennen. Dat kan bijvoorbeeld de leraar zijn of de maatschappelijk werker. Ouders hoeven zich dus niet te verdiepen in moeilijke formulieren en de financiën komen niet bij hen terecht. De intermediairs vragen na een simpele toetsing via een geautomatiseerd systeem geld aan bij het fonds en binnen drie weken kunnen de kinderen aan de slag. Dat maakt het Jeugdcultuurfonds snel, laagdrempelig en effectief.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op donderdag 29 augustus was er een speciale voorlichtingsbijeenkomst voor zowel het Jeugdcultuurfonds als het Jeugdsportfonds voor professionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling en zorg van kinderen en andere geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst gaf wethouder Joost Boermans het officiële startsein voor het Jeugdcultuurfonds.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de gemeentelijke website www.wijdemeren.nl/ jeugdcultuurfonds.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief