WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gastgezinnen Gezocht
Wijdemeren, di 13 augustus 2013

Uitwisselingsorganisatie AFS Nederland is in Noord-Holland en omgeving op zoek naar gastgezinnen voor de 16-jarige Stacey en Lisca uit Thailand.

persbericht

Gastgezinnen gezocht

Neem niet alleen het Thaise eten naar huis, maar neem het Thaise cultuur in huis. Gastgezinnen gezocht voor Stacey en Lisca uit Thailand!

Uitwisselingsorganisatie AFS Nederland is in Noord-Holland en omgeving op zoek naar gastgezinnen voor de 16-jarige Stacey en Lisca uit Thailand.

Lisca

De Thaise, kookgrage Lisca hoopt dat haar gastgezin haar passie voor koken en de Thaise keuken deelt. Met veel plezier helpt ze haar moeder dagelijks met koken voor het gezin. Haar specialiteit ligt bij het maken van desserts, maar ze is ook dol op bakken. Natuurlijk heeft Lisca ook andere hobby’s zoals lezen met als favoriete genres: fantasie, romantiek en humor. Ze beschrijft haarzelf als een beetje onhandig, maar ze bekijkt het leven van de positieve kant en ziet fouten als leermethodes. Ze hecht veel waarde aan loyaliteit en dat uit ze graag zelf uit aan haar naasten, voor wie ze altijd klaarstaat. Lisca denkt dat ze de ervaringen die ze zal opdoen tijdens haar uitwisselingsjaar goed zal kunnen gebruiken in haar academische toekomst, maar ze hoopt vooral op een leuk en mooi jaar!

Stacey

Keukenprinses Stacey woont in het Noorden van Thailand samen met haar ouders, grootouders en tante. Familie is voor haar erg belangrijk en zo is het gezamenlijke eten net zo belangrijk. Echter kan haar vader er niet altijd bijzijn en dus haalt Stacey plezier uit het koken voor haar vader tijdens deze periodes. Ook school is belangrijk voor Stacey en hier besteedt ze dan ook veel tijd aan. Zo doet ze graag mee aan school gerelateerde wedstrijden en heeft ze daar zelfs enkele prijzen mee gewonnen. Haar docenten beschrijven haar als een vrolijk, actief meisje met een warme persoonlijkheid. Stacey wilt graag ervaren hoe het onderwijs in een ander land in elkaar zit. Ook kan ze niet wachten om te zien hoe Nederlanders met elkaar communiceren, hoe wij leven en misschien wel haar belangrijkste vraag: “wat eten ze in Nederland?”

AFS

AFS is een internationale (en interculturele), non-profit uitwisselingsorganisatie, die grotendeels op vrijwilligers draait en al decennia actief is in bijna 80 landen, waaronder Nederland. De doelstelling is het tot stand brengen van onderling begrip tussen volken en culturen door vriendschappen over de hele wereld te creëren: “Connecting Lives, Sharing Cultures” is dan ook het veelzeggende motto. 
De uitwisselingsstudenten komen naar ons land om onze taal en cultuur te leren kennen. Ze gaan naar een middelbare school in de buurt van hun ‘tijdelijke woonplaats’. Dat betekent voor hen ook, net als voor de Nederlandse leerlingen: door weer en wind op de fiets naar school! Door de verschillende belevenissen leren ze ontzettend veel over ons land, over de (eet)gewoontes, manier van leven en ook zeker over zichzelf.

Leuk en leerzaam

Gezinnen doen vrijwillig mee, ze krijgen geen vergoeding. Ook voor gastgezinnen is het een verrijkende ervaring. Ze waarderen het vooral dat ze internationale contacten opdoen, een andere cultuur beter leren kennen en soms levenslange hechte relaties overhouden. Ook is het leuk en leerzaam om eens door een andere bril naar je eigen gewoonten en gebruiken te kijken. Zaken die vanzelfsprekend leken, zijn dat minder als je kennismaakt met een andere manier van doen. Humor en relativeringsvermogen zijn dan ook belangrijke eigenschappen die gastouders nodig hebben. Natuurlijk ben je als gastouders wel eens onzeker of weet je een eventueel conflict niet altijd zelf op te lossen. Gelukkig is er altijd een AFS-vrijwilliger in de buurt om met raad en daad terzijde te staan.

Mensen die hun huis en hart open te stellen voor Marie of Lisca, kunnen vrijblijvend contact opnemen met het kantoor van AFS in Nederland voor meer informatie:
Tel. 0297 – 21 40 76
E-mail: info@afs.nl
Website: www.afs.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief