WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GAD Ringt Lantaarnpalen
Wijdemeren, di 13 augustus 2013

Vanaf 20 augustus worden in de regio kroonringen aan lantaarnpalen opgehangen. Aan de ringen kunt u uw Plastic Heroes zakken ophangen tegen het wegwaaien.

persbericht

Kroonringen voor plastic inzameling

Vanaf 20 augustus worden in de regio kroonringen aan lantaarnpalen opgehangen. Dit duurt een aantal weken. Het gebruik van kroonringen heeft tot doel om onder andere de beeldkwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren, de veiligheid te verhogen en de inzameling te vergemakkelijken. Vanaf het moment dat de kroonringen er hangen kunnen inwoners op de inzameldag voor 07.30 uur hun Plastic Heroeszakken daaraan ophangen.

Wijken

De gemeenten die deel wilden nemen aan de pilot hebben hiervoor de door hun zelf bepaalde wijken bij de GAD aangeleverd. Het gaat om de volgende gebieden in alfabetische volgorde:

  • Blaricum: centrum tussen Franse pad en Bergweg
  • Bussum: straten tussen de Laarderweg en de St. Janslaan, Driestbuurt en de Godelindebuurt
  • Hilversum: doorgaande wegen Diependaalselaan, Insulindelaan en Johan Gerardsweg
  • Huizen: Zeeheldenbuurt tussen de W. de Withstraat en de Estrikweg
  • Laren: zijstraten tussen Gooiergracht en Kloosterweg
  • Wijdemeren: Kortenhoef: Elzenhof, Peppelhof, Berkenhof­, Zuidsingel.

De proef duurt in totaal zes maanden. Aan het einde van de proef houdt de GAD een tevredenheidsonderzoek onder een aantal bewoners van de wijken. Daarmee gaat onder andere de gebruiksvriendelijkheid en het gemak worden onderzocht.

Verlengde pilot

Deze pilot is een verlenging van de kroonringenpilot die in 2012 in Bussum en Hilversum heeft plaatsgevonden. Omdat de resultaten in deze gemeenten overwegend positief waren is besloten om de pilot te verlengen en uit te breiden naar andere gemeenten en wijken.

Naar 70% hergebruik

De GAD is op dit moment aan het nadenken hoe de inzameling van grondstoffen na 2014 verbeterd kan worden en hoe gekomen kan worden tot meer dan 70% hergebruik. Definitieve invoering van de kroonringen zal mede afhankelijk zijn van hoe de wijze van inzameling na 2014 zal gaan worden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief