WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Comm. Eikenrode Hapert
Loosdrecht, do 1 augustus 2013

De communicatie rond Eikenrode van de gemeente rammelt. De omwonenden wachten al weken op de publicatie van het besluit over het hek. De publicatie kwam gisteren.

In Wijdemeren Informeren worden alle officiële publicaties van de gemeente Wijdemeren gepubliceerd. De gemeente is wettelijk verplicht om besluiten en aanvragen over bestemmingsplannen evenementen, bouwvergunningen etc. te publiceren in een lokaal blad met een ruime verspreiding. In Wijdemeren zijn dat de Nieuwsster en het Weekblad Wijdemeren (tot voor kort de WieWatWaar en De Brug).

Op 17 juli gaven wij een overzicht van de gebeurtenissen tot dan toe. De kern van het verhaal was dat het college had besloten dat er geen hek om Eikenrode mocht komen. Nou ja, het college behalve de veranwtwoordelijke VVD-wethouder die het niet eens was met dat collegebesluit. Hij nam een minderheidspositie in en was tegen het besluit om geen hek te mogen plaatsen. Het college besloot dat er geen hek mocht komen op 18 juni.

De weken daarna hielden de omwonenden de publicaties in Wijdemeren Informeren nauwlettend in de gaten. Wachtend op de publicatie van het besluit van het college dat er geen hek mag komen. Keer op keer werd er teleurgesteld getwitterd dat Wijdemeren Informeren weer niet de verwachte publicatie bevatte.

Vandaag weer, na het verschijnen van de lokale bladen.

Maar daar was enige uren later een redder in de nood. @G20Wijdemeren wees @boshacke erop dat inmiddels op de gemeentelijke website een bericht was geplaatst over de kwestie.

In het bericht op de gemeentelijke website staat:

"Op 16 juli 2013 is de weigeringsbeschikking verstuurd aan de aanvrager van de omgevingsvergunning. Helaas is het weigeren van de omgevingsvergunning niet gepubliceerd op de gemeentelijke informatiepagina Wijdemeren Informeren van 31 juli 2013. Wel is de publicatie inclusief de stukken vanaf 31 juli 2013 te raadplegen op www.wijdemeren.nl/terinzage. Publicatie op de gemeentelijke informatiepagina Wijdemeren Informeren zal plaatsvinden op 14 augustus 2013."

Zeer gevoelig dossier

Het gaat om een politiek zeer gevoelig dossier. Op Twitter maken omwonenden de gemeente er twee keer op attent dat zij wachten op publicatie van het collegebesluit. Twee collegeleden zijn actief op Twitter, naast een aantal ambtelijke medewerkers. En toch is er bij niemand op Rading 1 een belletje gaan rinkelen dat de omwonenden wachtten op de publicatie?
Twitter is geen officieel communicatiemedium voor gemeenten, maar de onvrede over het wachten op de officiële publicatie oppikken, dat zou toch moeten kunnen.
Over politieke antenne gesproken. Die antenne heeft kennelijk helemaal geen bereik. En dat met het de verkiezingen in maart in zicht.

Dossier Eikenrode

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief