WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer H.J.A. Stuijver
Kortenhoef, vr 26 april 2013

persbericht

De heer H.J.A. Stuijver

De heer H.J.A. Stuijver uit Kortenhoef (59), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Stuijver is een veelzijdige en gedreven persoonlijkheid. Naast zijn baan als docent aan het St. Aloysius College in Hilversum zet hij zijn talenten op vele terreinen in. De heer Stuijver was ruim 35 jaar lid van toneelvereniging DSO en heeft vaak de rol van acteur en regisseur vervuld. Sinds 1983 is hij lid van SV Olympia en vervult hij de rol van jeugdvoorzitter, jeugdteamleider, scheidsrechter en organisator van activiteiten. Hij is geliefd bij zowel de jeugd als de senioren. In 2007 werd hij lid van SV ’s-Graveland. Daar is hij jeugdtrainer en in het weekend scheidsrechter. Hij heeft de scheidsrechterscommissie opgestart: zij geven trainingen aan scheidsrechters om de voetbalregels weer op te frissen en bij te schaven.

Bijna tien jaar lang was de heer Stuijver presentator en programmaleider bij de lokale omroep AROS, later Radio Wijdemeren. De WieWatWaar en De Brug zijn twee huis-aan-huisbladen die wekelijks verspreid worden onder ruim 7000 huishoudens. De bladen informeren de inwoners over het reilen en zeilen van de gemeente. De heer Stuijver schrijft en redigeert als journalist en hoofdredacteur vele artikelen. Er wordt geen raadsvergadering door hem overgeslagen. In de aanloop naar de plaatselijke gemeenteraadsverkiezingen en de landelijke Tweede Kamerverkiezingen worden door de plaatselijke politieke partijen doorgaans debatten georganiseerd. De heer Stuijver wordt steevast als gespreksleider gevraagd vanwege zijn kennis van de plaatselijke en landelijke politiek. Sinds 1980 is hij actief voor de Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst den Berg parochies. Zo zette hij zich in voor diverse kerkenveilingen en heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het boek dat ter ere van het 100-jarige bestaan van de Antoniusschool werd uitgegeven. Vanaf 1996 verzorgt hij de publicaties voor de muziekvereniging Amicitia. Ook speelt hij al jaren Sinterklaas op de Minckelerschool in Hilversum en bij scoutinggroep Klaas Toxopeus. De heer Stuijver is ruim vijftien jaar vrijwilliger geweest bij Amerpoort, locatie Nieuwenoord: eens per twee weken haalde hij mensen op en begeleidde ze naar de kerk. Hij heeft hier, samen met een andere vrijwilliger, ook een theatergezelschap gehad en daarmee opgetreden voor vrijwilligers en cliënten van Amerpoort.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

Terug naar de lijst.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief