WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer H.J.J. van der Molen
plaats, dag 1 april 2013

persbericht

De heer H.J.J. van der Molen

De heer H.J.J. van der Molen uit Nederhorst den Berg (64), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De kerk en het katholieke geloof spelen in het leven van de heer Van der Molen een belangrijke rol. Al meer dan 40 jaar is de heer Van der Molen onderwijzer aan de Katholieke basisschool De Wilge in Hilversum, waar hij les geeft aan groep 5. Hij is tientallen jaren voorzitter van de medezeggenschapsraad en onder zijn bezielende leiding is het een goed werkend en toegankelijk orgaan. Tevens is hij lid van de medezeggenschapsraad van de Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm. Van 1970 tot 1982 was de heer Van der Molen bestuurslid van de Oranjevereniging Nederhorst den Berg. Hij organiseerde kinderspelen op Koninginnedag en verzorgde jaarlijks op 4 mei de ‘In Memoriam-toespraken’ in de RK Kerk van Nederhorst den Berg.

Van 1971 tot 1996 was hij scheids- en grensrechter bij voetbalclub Nederhorst. De heer Van der Molen wordt door kerkelijke organisaties vaak om hulp gevraagd vanwege zijn organisatorische vaardigheden, docerend talent en grote kennis van het katholieke geloof. Sinds 1970 heeft hij deze talenten dan ook veelvuldig ingezet op diverse fronten. Zo is hij regelmatig voorganger, verzorgt hij rondleidingen in de RK kerk in Nederhorst den Berg, is hij gespreksleider van de parochievergadering en leidt hij misdienaars en misdienettes op. Ook is hij op verzoek regelmatig  voorganger bij de Protestantse Gemeente Nederhorst den Berg. Hij wordt aangehaald als bruggenbouwer tussen de twee kerkgenootschappen in Nederhorst den Berg.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

Terug naar de lijst.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief