WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunstgras 's-Graveland
's-Graveland, vr 26 april 2013

Dinsdag besloot het college om de raad voor te stellen om geld beschikbaar te stellen voor een kunstgrasveld in 's-Graveland.

persbericht

SV ’s-Graveland betaalt mee aan kunstgrasveld

Het college heeft op 23 april 2013 besloten de raad voor te stellen krediet beschikbaar te stellen binnen de kaders van de 1/3 regeling voor de aanleg van een kunstgrasveld voor SV ’s-Graveland.

1/3 regeling

Voor de realisatie van de kunstgrasmat was al budget opgenomen in de gemeentelijke begroting, binnen de kaders van de 1/3 regeling. 1/3 deel van de kosten leent de sportvereniging renteloos van de gemeente, 1/3 deel wordt gesubsidieerd en 1/3 deel brengt de vereniging zelf in. Als het laatste deel voor SV ’s-Graveland niet haalbaar is, wijkt de gemeente af van de bestaande regeling en leent hen dit deel tegen een marktconforme rente. Bovendien wordt in dat geval ook een gedeeltelijke huurvergoeding in rekening gebracht.

‘Flinke stap dichterbij’

Wethouder Zagt: ‘Met dit voorstel waarbij ook SV ’s-Graveland meebetaalt, is de realisatie van het kunstgrasveld een flinke stap dichterbij. De voetbalvereniging heeft heel veel leden en is zeer actief. Met kunstgras is het mogelijk de trainingscapaciteit uit te breiden en wellicht ook het multifunctionele gebruik van de totale accommodatie.’

Nog dit jaar

Als de raad dit krediet beschikbaar stelt, wordt de huurovereenkomst aangepast. Het kunstgrasveld kan nog dit jaar worden aangelegd. SV ’s-Graveland gaat zelf het onderhoud van het kunstgrasveld uitvoeren. Die component is in het raadsvoorstel verwerkt. Besluitvorming is voorzien in de raadsvergadering van 23 mei 2013.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief