WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwe Voetbalclub
Loosdrecht, di 16 april 2013

De Hilversumse voetbalclubs Zebra's en Bloemenkwartier gaan fuseren tot BZC'13. De fusieclub gaat spelen op het Sportpark Loosdrecht.

ingezonden bericht

BZC ’13 verrijkt het voetbal

Hilversum is een voetbalclub rijker: BZC ’13. De nieuwe vereniging staat voor Bloemenkwartier Zebra’s Combinatie en komt voort uit een fusie van deze twee zaterdagvierdeklassers.

Het samengaan werd vrijdagavond enthousiast beklonken tijdens buitengewoon algemene ledenvergaderingen van beide clubs.

Voor de Zebra’s was de stap noodzakelijk, in verband met gedwongen verhuizing van Sportpark Anna’s Hoeve. Bloemenkwartier ziet in de fusie een unieke kans om met meer mogelijkheden en een nieuw elan gezamenlijk verder te kunnen gaan op Sportpark Loosdrecht.

Het blauw/wit van de Zebra’s en het zwart/wit van Bloemenkwartier komt terug in het nieuwe shirt. De horizontale strepen van Bloemenkwartier en de verticale van de Zebra’s zijn symbolisch verantwoord vervangen door een zwart/blauwe diagonale baan op een wit shirt van BZC ’13.

Sportief streven van de nieuwe club is een eerste team dat via de weg van de geleidelijkheid uitgroeit naar een stabiele derdeklasser. Verder is het bestuurlijk beleid gericht op de ontwikkeling van de jeugd.

Er komt een door hoofdtrainer Marco Gras aangestuurd jeugdplan en de contributie voor de jongeren wordt aantrekkelijk laag gehouden. Ook de zaalvoetbaltak van Bloemenkwartier gaat verder onder de nieuwe naam BZC ’13 en wordt aangevuld met twee teams uit de gelederen van de Zebra’s.

Om de integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen, is besloten om tenminste één jaar lang de huidige besturen van de Zebra’s en Bloemenkwartier gezamenlijk BZC ’13 te laten leiden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief