WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fluit en Harp in Kortenhoef
Kortenhoef, ma 8 april 2013

Op zaterdag 13 april geven Francien Post (fluit) en Judith Jamin (harp) in de Kortenhoefse middeleeuwse kerk een prachtig concert met de titel VIBES!

persbericht

Concert in het oude kerkje aan de Kortenhoefse Dijk

Op zaterdag 13 april geven Francien Post (fluit) en Judith Jamin (harp) in de Kortenhoefse middeleeuwse kerk een prachtig concert met de titel VIBES! Op het programma werken van Spohr, Andriessen, Jongen, Saint-Saëns en Persichetti.

Francien Post  en Judith Jamin  vormen al 18 jaar een duo. Tijdens hun studie begonnen zij een muzikaal pad dat hen gevoerd heeft langs alle grote werken uit het fluit/harp-repertoire. Een dwarsdoorsnede hiervan laten zij horen in dit programma.

Niet alle werken hierin zijn origineel voor fluit en harp geschreven en dat maakt het programma bijzonder. Zowel de Sonate in c van Louis Spohr als de Fantaisie van Camille Saint-Saëns zijn oorspronkelijk voor viool en harp geschreven. Dat betekent dat er van de fluitist gevraagd wordt ‘violistische karaktertrekken’ om te zetten naar de fluit, waar Francien zeker in slaagt.

Daarnaast speelt Judith deze beide werken op een authentieke Erard-harp uit ca. 1870. Deze harp liep zij in 2007 toevallig tegen het lijf, toen nauwelijks besnaard en onbespeelbaar. Na een grondige restauratie door Frans Castermans is de harp in  oude luister hersteld en uitermate geschikt voor het spelen van de muziek uit die tijd.

Hervormde Kerk, Kortenhoefsedijk 168 te Kortenhoef
Aanvang: 15.30 uur
Toegang: €10,- (t/m 12 jaar gratis) contant te betalen aan de kassa

Reserveren via: info@deharpschuur.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief