WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB zwakt Wegenplan af
Wijdemeren, vr 28 september 2012

Het wegcategoriseringsplan werd fors afgezwakt door DB, dit tot ongenoegen van de Verkeers Advies Commissie en andere betrokkenen.

Vanavond vergaderde de raad lang over het wegcategoriseringsplan, waarin wordt aangegeven hoe de wegen in Wijdemeren ingedeeld worden. Bij die indeling hoort een bepaalde maximum snelheid op een weg. Binnen de bebouwde kom is dat 30 km/u of 50 km/u. De Verkeers Advies Commissie (VAC) heeft de afgelopen periode veel tijd gestoken in het maken van een gedegen advies inzake de indeling, de categorisering van de belangrijkste wegen in Wijdemeren. Op een aantal wegen, zoals het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland adviseerde de VAC een 30 km regime over de totale lengte.

Dat uitgangspunt ging de DB fractie vanavond te ver. In een amendement stelde de fractie voor om alle belangrijke wegen in Wijdemeren in te delen als 30/50 km/u, waarmee deze wegen zowel 30 als 50 km/u als maximum snelheid kunnen krijgen. Of bijv. een deel 30 km/u en een ander deel 50 km/u.

Sterk afgezwakt

Met dit amendement veegde de DB fractie het leidende karakter van het wegcategoriseringsplan voor een aantal belangrijke wegen van tafel. Pas later bij het uitwerken van de maatregelen op een weg zal bepaald worden welk regime waar gaat gelden.

Het amendement werd aangenomen met de stemmen van DB (9) en het CDA (2, 1 afwezig) voor. Dit ondanks heftige tegenstand door collegepartij VVD, die vast wilde houden aan het wegcategoriseringsplan zoals voorgesteld door het college. Het mocht niet baten. Volgens wethouder Abrahamse beraadt de VAC zich nu op zijn positie. Ook de voorzitters van WADW en VBEKC waren not amused door deze ontwikkeling.

Door het aannemen van het DB amendement werden andere amendementen over het Hollands End en de Kortenhoefsedijk van PvdA, GL en D66 overbodig.

Dossier Verkeer

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief