WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Training Stressreductie
Nederhorst den Berg, do 27 september 2012

Prisma Coaching in Nederhorst den Berg start met een nieuwe training om stress te reduceren.

ingezonden mededeling

Training 'Stressreductie'

Nederhorst den Berg: Prisma Coaching start met een nieuwe training ‘Stressreductie’. Tijdens de training besteden we aandacht aan: oorzaken en gevolgen,  ademhaling, balans tussen denken-voelen-doen, en ontspanningsoefeningen.

Hoofdoorzaken van stress zijn:

  • het vasthouden van spanning in je lichaam (fysiek, emotioneel, mentaal),
  • slecht contact met het lichaam;
  • niet goed kunnen 'voelen',
  • het vasthouden van storende gedachten/negatieve denkpatronen,
  • verkeerde ademhalingstechniek en emotionele onbalans.

Stress ontstaat vooral door een slecht contact met het eigen lichaam; een gebrek aan 'voelen' en het vermogen om echt te ontspannen. Je kunt leren omgaan met stress door eenvoudige oefeningen die je bewustzijn over je lichaam en je geest vergroten. Ook de ademhaling speelt een belangrijke rol bij het vermogen om goed te ontspannen en greep op je emoties te krijgen.

Je kunt effectieve technieken leren om negatieve gedachtenpatronen om te buigen naar steunende gedachten, waardoor direct een ander gevoel en andere emoties waarneembaar zijn.

De training Stressreductie is ontdaan van iedere 'zweverigheid' en reikt de cursisten praktische handvatten aan om met hun stress om te leren gaan.

De cursus bestaat uit 7 lessen van 1,5 uur. De investering bedraagt €150,- incl. naslagwerk. De lessen worden om de week gegeven op vrijdagavond, van 19.30 – 21.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met Prisma Coaching: www.prismacoaching.com, E: info@prismacoaching.nl T: 06-41814252.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. med.
foto
---
auteur
ing. med.
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief