WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Concert Sijpekerk
Nieuw Loosdrecht, vr 21 september 2012

De bekende organist Jos van der Kooy verzorgt een prachtig orgelconcert in de historische Sijpekerk in Nieuw-Loosdrecht.

persbericht

“Aangeraakt worden” op 5 oktober a.s. in de Sijpekerk
m.m.v. Jos van der Kooy, orgel

In de serie COM-missie concerten verzorgt de bekende organist Jos van der Kooy een prachtig orgelconcert in de historische Sijpekerk aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 171 te Nieuw-Loosdrecht. Ook is er ruimte voor samenzang.

Jos van der Kooy geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Vanaf 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam. Sinds 1981 is hij cantor en organist van de Westerkerk. 99e In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van een drietal orgels: het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel en de beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam.

Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Academie der Kunsten van de Rijks Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. In tal van landen geeft hij masterclasses en concerten.

Van zijn spel is een twintigtal cd’s en dvd’s verschenen.
Kortom een groot musicus! Hij zal deze avond werken van Sweelinck, Bach, Mendelssohn en Mozart uitvoeren en tevens een drietal improvisaties ten gehore brengen, gevolgd door samenzang.

De COM-missie biedt u wederom een kopje koffie of thee aan in de pauze. Aan het einde van de avond is er gelegenheid even na te praten met een drankje daarbij.

De aanvang is 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief