WIJDEMEERSE WEBKRANT
Villakavels DC in Verkoop
Loosdrecht, vr 14 september 2012

Tijdens de commissie Ruimte en Economie ontstond een woordenwisselingetje tussen de heer Kesting en wethouder Van Waveren.


Inspreker de Heer Kesting.

Tijdens de inspraak kwam de heer Kesting met de verrassende mededeling dat de gemeente binnen 24 uur twee kavels bij het Dorpscentrum Loosdrecht zou verkopen en leveren voor de bouw van villa's direct aan de plas. Volgens de heer Kesting zou deze verkoop zodanige problemen gaan opleveren dat het Dorpscentrum zelf nimmer meer gerealiseerd zou kunnen worden vanwege de veresite watercompensatie. (Het uitruilen van land voor water om elders van water land te kunnen maken.)


De kavels met de rode stip zijn te koop aangeboden door de gemeente..
De kavel met de blauwe stip is aangeboden aan Ruud van der Wurf in het kader van de eerdere onderhandelingen.
(Foto: Website www.dehavenvanloosdrecht.nl)

Karakteriseren

Wethouder Van Waveren trok in zijn antwoord fel van leer tegen de heer Kesting. "Het is misschien juist om even te karakteriseren wie de heer Kesting is. De heer Kesting is één van de vele adviserurs van de heer Van der Wurf." Als door een wesp gestoken reageerde de heer Kesting: "Dat spreek ik tegen. Ik ben ook adviseur van andere betrokkenen bij dit project. U moet niet éénzijdig mij bestempelen. Ik ben onpartijdig. Deze onzin van u wil ik niet horen. Dank u!"

Rentelasten verlagen

De toon was gezet. De wethouder verklaarde dat er zich twee gegadigden hebben gemeld om twee kavels voor villabouw aan de oever van de eerste plas te kopen. De grond is van de gemeente. Door de kavels te verkopen wil het gemeentebestuur de hoge rentelasten van het braakliggende Dorpscentrum enigszins beteugelen. Op het moment van de vergadering waren er opties genomen op de kavels. Over de uitspraken van de heer Kesting dat de verkoop van de kavels de bouw van het Dorpscentrum onmogelijk zouden maken, zei de wethouder dat de heer Kesting uit ging van het oude bestemmingsplan, maar dat er in het nu geldende bestemmingsplan geen probleem is.

Nog steeds geen overeenstemming

Het blijkt dat de gemeente nog steeds geen overeenstemming heeft met de heer Van der Wurf. Dat bemoeilijkt een eventuele transactie om één van de twee te verkopen kavels aantrekkelijker te maken. Dat zou kunnen door er water bij aan te bieden voor een steiger, maar dat water moet dan weer afgestaan worden door de heer Van der Wurf.

Dossier Dorpscentrum Loosdrecht

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief