WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hilversum steunt Ter Sype
Nieuw Loosdrecht, di 16 oktober 2012

Het college van Hilversum stelt de raad voor om maatregelen te nemen die het bouwplan Ter Sype mogelijk maken.

Het dossier Ter Sype kent een lange geschiedenis. Al voor de herindeling in 2002 werd gesproken over de nieuwbouwlocatie Ter Sype in Nieuw Loosdrecht. Ter Sype. In ons archief komt de lokatie voor het eerst voor op 13 november 2001. Wij schreven toen: "Het college van B&W (van Loosdrecht) heeft een plan ontwikkeld waarbinnen 39 huurwoningen en 131 koopwoningen gerealiseerd zullen worden." Er was nog wel een probleempje, het geluid van het vliegveld. Dat was te hoog volgens de normen. Om binnen de normen te blijven zou de configuratie van de banen gewijzigd moeten worden. Daarover is de afgelopen tien jaar gesproken, waarbij Hilversum eerst niet mee wilde werken. In 2008 kwam daar verandering in. Toen begon het Hilversumse college mee te denken met Wijdemeren. Tegelijkertijd leidde dat tot protesten in Hilversum Zuid vanwege de verwachte geluidsoverlast.


De rode vlek is Ter Sype. Rechts daarvan ligt het vliegveld.

In de G&E van vanochtend stond dat het college van Hilversum nu onder voorwaarden bereid is om de bouw op Ter Sype mogelijke te maken. Er wordt een baan opgeheven op het vliegveld en andere banen worden verlegd en gedeeltelijk verhard. Bovendien wordt de huur van het vliegveld met dertig jaar verlengd

Beperkingen.

Om eventuele overlast te beperken worden eisen gesteld aan het aantal vliegbewegingen, de openingstijden en het gewicht van de vliegtigen die Hilversum aan doen.Het verharden van de banen moet betaald worden door Wijdemeren, die die kosten doorsleutelt naar projectontwikkelaar Lithos.

Verkeer

De nieuwe wijk zal zeshonderd woningen gaan omvatten, hetgeen zorgt voor 3600 voertuigbewegingen per dag. Om te voorkomen dat al die auto's over de Diependaalselaan gaan rijden, moet Wijdemeren de Noodweg geschikt maken van meer verkeersafhandeling op Wijdemeers grondgebied.

Dossier Vliegveld/Ter Sype

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief