WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Curtevenne 16e met Schaken
Kortenhoef, ma 26 maart 2012

Het schaakteam van de Curtevenneschool, bestaande uit Luca, Jeppe, Bram en Charley, heeft zaterdag de voorronde voor het NK afgelegd.

ingezonden bericht

Curtevenneschool: Zestiende

Het team van de Curtevenneschool, bestaande uit Luca, Jeppe, Bram en Charley, heeft zaterdag de voorronde voor het NK afgelegd.

Ze werden daar zestiende. Er werd slecht begonnen met twee maal een 4-0 nederlaag, tegen de Emmaschool en de Montessori. Tegen de Tandem werd 2-2 gelijk gespeeld, vervolgens werd er 3-1 gewonnen van de Alloisyusschool. Daarna mocht het team weer tegen de Fabritiusschool en net als vorige week speelden de jongens gelijk.

Tegen de Horizon werd met 3-1 verloren, en een gelijkspel tegen de Julianaschool maakte het plaatje compleet. Drie maal verlies, drie maal gelijk en 1 maal winst. Jeppe, Bram en Charley wonnen elk 3 van de 7 potjes, Luca won 1 partij.

Er had misschien wel meer ingezeten, en zestiende, het lijkt niet veel, maar dat is dus best knap. Ze hebben zich eerst al uit 20 teams uit Wijdemeren moeten plaatsen, vervolgens moesten ze bij de bovenste 4 eindigen in Amersfoort. En in Amersfoort waren dus ook allemaal teams die zich hadden moeten plaatsen, zoals de Koekoek uit Utrecht die kampioen werd. Nu weet ik niet hoeveel basisscholen Utrecht heeft en hoeveel teams er daar mee doen, maar dat zal een flink aantal zijn, dan heb je Amersfoort nog en meer grote gemeenten binnen de regio.

Als men ook bedenkt dat er kinderen tussen schaken die Nederlands Kampioen in hun leeftijdscategorie zijn geworden, allemaal jongens en meisjes die ook al de moeilijkste stap van de KNSB cursus hebben gedaan, en dan deze vier jongens die die achtergrond niet hebben, maar gewoon goed geoefend hebben, zonder hulp van een schaaktrainer. Ze hebben het echt helemaal zelf gedaan en het zover geschopt.

Nog nooit is een team uit Wijdemeren zover gekomen en daarom, Charley, Bram, Jeppe en Luca: Puik werk! Nu afwachten of er in de toekomst een team uit Wijdemeren komt om die prestatie te verbeteren, de lat ligt hoog.
Met dank aan de sponsoren: Willem de Jongh, Smallenburg, Jumbo, Kids, Berko en Oogmerk Briljant.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief