WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vecht in Nederhorst
Nederhorst den Berg, vr 23 maart 2012

Ton Vendrig uit Nederhorst ijvert al enige jaren voor de terugkeer van de Vecht in het dorp. Hij bood een notitie daarover aan wethouder Van Waveren aan.

persbericht

Startnotitie ‘De Nieuwe Vecht’ overhandigd

Op maandag 19 maart overhandigde de heer Ton Vendrig, namens de Stichting ‘Vecht terug in het dorp Nederhorst den Berg’, de startnotitie ‘De Nieuwe Vecht’ aan wethouder Jaap van Waveren van de gemeente Wijdemeren.


Ton Vendrig overhandigt de startnotitie aan wethouder Jaap van Waveren.

De ‘Stichting Vecht terug in het dorp Nederhorst den Berg’ is ontstaan op initiatief van een aantal bewoners van Nederhorst den Berg. Doelstelling is te komen tot herstel van de cultuurhistorische waarden van Nederhorst den Berg. In de startnotitie beschrijft de stichting de noodzaak en het plan om in Nederhorst den Berg ‘De Nieuwe Vecht’ aan te leggen op de plek waar zich tot de jaren zestig de Reevaart bevond.

Impuls voor lokale economie

Wethouder Van Waveren: “Het college ondersteunt het initiatief van de stichting. Door het aanleggen van ‘De Nieuwe Vecht’ zou de historische ontsluiting van Nederhorst den Berg teruggebracht kunnen worden. Daarnaast biedt het de unieke mogelijkheid om als enig dorp aan de Vecht aanlegmogelijkheden te creëren op de vaarroute Muiden - Utrecht. De recreatieve aantrekkelijkheid van het dorp wordt daardoor vergroot en de lokale economie krijgt een impuls.”

Haalbaarheid en draagvlak

De gemeente Wijdemeren heeft het plan om water terug te brengen in de kern van Nederhorst den Berg al opgenomen in de Structuurvisie en Het Visiedocument Recreatie & Toerisme. De stichting zal de komende tijd verkennend onderzoek uitvoeren naar de financiële en technische haalbaarheid en naar het draagvlak onder bewoners en ondernemers.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief