WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Politiek klust Morgen bij
Wijdemeren, do 15 maart 2012

Morgen steken college- en raadsleden van Wijdemeren de handen uit de mouwen om in het kader van NLdoet te klussen.

persbericht

College- en raadsleden Wijdemeren helpen vrijwilligers bij klussen tijdens NL DOET

Vrijdagochtend 16 maart om 10.00 uur geeft burgemeester Martijn Smit het feestelijke startschot voor de landelijke vrijwilligersdagen NL DOET in Wijdemeren. Dat gebeurt bij zorginstelling De Beukenhof in Loosdrecht waar college- en raadsleden de bewoners en vrijwilligers gaan helpen bij de bouw van een belevingsvolle gang.

Dankzij sponsoring door de Loosdrechtse bedrijven C1000 Van de Bunt en bakker Jacques Maas wordt ook aan de inwendige mens van de klussers in De Beukenhof gedacht.

Sporthal wordt concertzaal

Vrijdagavond gaan de politici aan de slag in Sporthal De Fuik in Kortenhoef. Voor de uitvoering van het voorjaarsconcert door de muziekvereniging BMOL moet de sporthal worden omgebouwd tot een concertzaal. Samen met de vrijwilligers van BMOL gaan de politici alles klaarmaken voor het concert dat zaterdagavond wordt gehouden.

Zaterdag Ankeveen en Loosdrecht

College- en raadsleden zijn zaterdag zowel in Ankeveen als in Loosdrecht aan het klussen. In Ankeveen helpen zij de vrijwilligers van de voetbalvereniging ASV 65 met allerlei onderhoudswerk aan de kleedkamers. Daarnaast worden struiken in de perken gesnoeid en krijgen de voetbalvelden weer een keurig getrimd randje.

In Loosdrecht helpen politici de vrijwilligers, die uit alle delen van het land komen, om het eiland Robinson Crusoe vaarklaar te maken voor het komende seizoen. Het eiland ligt midden in de Loosdrechtse plassen en biedt watersportmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronisch aandoening.

Meedoen met NL DOET

Vooral zaterdag is nog extra hulp nodig. Wie mee wil doen is van harte welkom. Kom zaterdagochtend om 9.00 uur naar de velden van ASV in Ankeveen of naar de aanlegsteiger van de boot naar het eiland Robinson Crusoe in Loosdrecht. De aanlegsteiger ligt achter het Golden Tulip Hotel. De boot vertrekt om 9.00 uur.

Uitvoering 'kerstmotie'

De deelname van de Wijdemeerse college- en raadsleden aan de landelijke vrijwilligersdagen NL DOET is een uitvoering van de door het CDA tijdens de gemeenteraadsvergadering van december jl. ingediende 'kerstmotie'. In de motie zijn de politici opgeroepen mee te doen aan NL DOET om zo in de praktijk hun waardering te tonen voor het vele werk van vrijwilligers in Wijdemeren. De motie is unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Het CDA heeft de organisatie van de klussen voor het college en de gemeenteraad op zich genomen. Als onderdeel van hun maatschappelijke stage hebben Wijdemeerse leerlingen van Hilfertsheem-Beatrix deze week bij de organisatie geholpen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief