WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bezoekerscentrum Heropend!
's-Graveland, wo 14 maart 2012

Op 9 april, tweede paasdag, wordt het verbouwde bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland feestelijk heropend.

persbericht

Feestelijke opening Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek op 9 april

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland is volledig vernieuwd. Op 9 april, tweede paasdag, gaan we het centrum feestelijk openen. Van 11 tot 17 uur zijn er allerlei activiteiten georganiseerd.

Interactieve tentoonstelling

De blikvanger in het nieuw ingerichte bezoekerscentrum is een grote maquette van de Gooi en Vechtstreek, compleet met beeld en geluid. En de interactieve tentoonstelling met als thema ‘ Gooi en Vechtstreek overal anders’ laat je de landschappen, planten en dieren en de rijke geschiedenis zien en beleven. Niet alleen boeiend voor volwassenen maar ook leuk voor kinderen. Doe bijvoorbeeld het muggenvangspel of de vogelgeluidenquiz. Of luister naar een hoorspel hoe mensen vroeger leefden op een van de buitenplaatsen. In de interactieve wand kunnen bezoekers hun natuurvondsten of natuurfoto achterlaten en een e-card versturen.

Van alles te doen

De feestelijke openingsdag staat bol van de activiteiten. U kunt meedoen aan excursies op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen, huifkartocht maken naar Bantam en kijken naar een demonstratie schapen drijven met border collies, bijen in een observatiekast, fotopresentaties en nog veel meer.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er de hele dag van alles te doen. Koop een knipkaart en doe mee aan leuke kinderactiviteiten bij het bezoekerscentrum. Kinderen gaan met de natuurdetective op zoek naar spannende natuurvondsten in het bos. In het weiland staan gidsen klaar om te graven naar scherven en pijpenkoppen. In de hooiberg kunnen kinderen een mooie waskaars maken.

Mee met de paashaas

En natuurlijk gaan we met de paashaas eieren zoeken! De paashaas zal eieren van verschillende vogels verstoppen. Elk vogelei ziet er anders uit, maar zie jij het verschil? Weet jij van welke vogels de eieren zijn die de paashaas heeft verstopt? En wie weet kom je ook wel eieren van chocolade tegen!

Info- en doemarkt

Voor de hooiberg is een gezellige info- en doemarkt waar u lekkere streekproducten kan proeven en kopen. Natuurorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, IVN natuureducatie, Naerdincklant, GNR en Sterrenwerkgroep in het Gooi geven voorlichting en vertellen u aan welke cursussen of activiteiten u dit jaar kan meedoen. Achter het bezoekerscentrum is een terras waar u kunt genieten van een kop koffie, thee, fris en wat lekkers.

Nog meer op de buitenplaatsen

Speciaal voor deze dag zijn er rondleidingen in landhuis Schaep & Burgh, inschrijven bij de receptie van het bezoekerscentrum op 9 april. Een unieke gelegenheid de villa van binnen te bekijken. U kunt ook mee met een vaartocht over de Ankeveense plassen (reserveren op 9 april bij het bezoekerscentrum of via onze website). De mooie siertuin op landgoed Gooilust is deze dag ook geopend van 13.00 -16.30 uur.

Adres

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54 B ’s-Graveland
T (035) 656 30 80
Kom op de fiets!
Parkeren is beperkt mogelijk.

Bezoek ons online

www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek
www.facebook.com/sgravelandsebuitenplaatsen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief