WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voorlichting Basisscholen
Wijdemeren, ma 12 maart 2012

De Stichting Viore organiseert een voorlichtingsavond voor leerkrachten van basisscholen over de gevolgen van kanker voor gezinnen.

persbericht

Kanker in de klas: voorlichtingsavond voor leerkrachten basisonderwijs

Op maandag 26 maart van 19:00 tot 22:00 organiseert Viore op het inloopcentrum in Hilversum een voorlichtingsbijeenkomst voor leerkrachten in het basisonderwijs, onder de titel ‘Kanker in de klas’. Hierover zijn de directies van de 116 basisscholen in de regio (van Weesp tot Soest en van Nederhorst den Berg tot Eemnes) aangeschreven, met de uitnodiging om hier
een of meer leerkrachten naar toe af te vaardigen.

Helaas komt het op alle scholen met enige regelmaat voor: leerlingen, waarbij in het gezin kanker of de naweeën hiervan een behoorlijk stempel drukken. Natuurlijk willen de leerkrachten hun leerlingen en de gezinnen waar zij onderdeel van uitmaken zo goed mogelijk helpen in zo’n nare situatie.

Nu Viore zijn deuren op 1 maart jongstleden heeft geopend, is het goed wanneer leerkrachten kennis kunnen nemen van wat Viore allemaal te bieden heeft ter ondersteuning van die gezinnen. In de loop van de komende maanden zal Viore regelmatig dit soort bijeenkomsten organiseren voor beroepsgroepen, die in hun dagelijkse praktijk te maken krijgen met gezinnen, die moeten leven met kanker.

Stichting Viore is een zelfstandige maatschappelijk gedreven organisatie. Het inloopcentrum van Viore is gevestigd op het terrein van Tergooiziekenhuizen, Oostereind 115 in Hilversum. Voor nadere informatie (www.viore.org) of Stef Bertina (stef.bertina at viore.org) of 06-11355965).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief